ТОП-5… тільки з кінця. Де в Україні зараз найменші зарплати?

А в яких регіонах роботодавці готові розщедритися

Ринок праці в Україні продовжує страждати від війни — одразу у 4-х тилових областях і на Миколаївщині у вересні зафіксоване найбільше в країні падіння рівня середньої зарплати. Про це свідчать дані кадрового порталу grc.ua.

Зокрема, у Миколаївській, Кіровоградській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях на початку вересня простежується негативна динаміка середньої заробітної плати у відкритих вакансіях.

Так, у Житомирській області у вересні відбулося зниження середньої зарплати у відкритих вакансіях на 24% (з 15 900 грн у серпні до 12 100 грн у вересні), на Черкащині пропонована зарплата впала на 19% (з 15 100 грн у серпні до 12 200 грн у вересні), а на Полтавщині роботодавці готові платити на 18% менше.

Натомість найбільшу позитивну динаміку показали зарплати у відкритих вакансіях у Харкові та області. Якщо у серпні новим співробітникам цього регіону пропонували в середньому 10 600 грн, то на початку осені є пропозиції 23 500 грн і більше (це на 121% більше, аніж у серпні).

Відчутне підвищення середньої заробітної плати, яку пропонують у відкритих вакансіях роботодавці, у вересні було продемонстровано також у Сумській, Чернівецькій і Тернопільській областях.

Але за рівнем пропонованої роботодавцями зарплати першість в Україні утримує столиця, де показник середньої з/п залишається практично незмінним із травня, і у вересні становив 29 400 грн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про роботу, де при неповній зайнятості пропонують до 25 тис. грн на місяць (і навіть більше).

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень