«Папірці» замість грошей: Українцям все частіше трапляються фальшиві купюри

Як уникнути грошового обману

Фальшивомонетники все частіше шукають способи поширення «банкнот».

Для цього вони підшукують таксистів, які погоджуються доставляти «скарби». Паралельно з обслуговуванням клієнтів вони розвозять посилки з фальшивими купюрами.

За кожне замовлення – 10 доларів. Якщо виконуєте план, то зарплата буде 1500 доларів, – кажуть в одному із великих «магазинів фальшивок».

Фальшивки збувають невеликими порціями. За невелику плату шахраї надають сім-карту, дані вже оформлених банківських карток, доступ до банківського додатка. Також дають рекомендації, як діяти у разі викриття:  

Гроші знайшли, у вас тільки одна купюра. Придумайте, де знайшли. Перепрошуйте, йдіть. Не світіть своє обличчя на камеру, не користуйтеся обмінниками в місцях, де ви часто буваєте. Переміщайтеся багато, не потрібно одразу йти додому.

Фальшиві гривні та долари також пропонують збувати в обмінниках. При цьому продавці «папірців» зізнаються: якщо на касі використовують лічильник банкнот Cassida ZEUS, ймовірно, він зможе визначить фальшивку.

Щоб знизити ризик «напоротися» на фальшиву банкноту, потрібно мінімально використовувати готівку, а валюту купувати тільки в банках та перевірених обмінних пунктах.

Джерело: Obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень