За яких умов долар буде по 50 грн? Пояснення експерта і чого чекати

Обсяг імпорту залишається суттєвим

Скорочення ВВП у цьому році може сягнути 40%. Через це валютні надходження скоротяться і курсу долара зросте до 50 грн, вважає економічний експерт Олександр Хмелевський.

- Обсяг імпорту залишається суттєвим, адже через скорочення власного виробництва багато товарів доводиться завозити.

 

Насамперед це стосується продукції військового призначення та енергоносіїв, ціни на які зараз перебувають на рекордних рівнях, — підкреслив експерт.

Він також зауважив, що стабілізацію гривні досі вдається підтримувати завдяки іноземним кредитам і грантам. Утім, обсяги західних коштів є недостатньо великими. Вже цієї осені Нацбанку потрібно буде збільшити продаж валюти за рахунок валютних резервів.

Олександр Хмелевський вважає, що курс долара буде тільки рости і дійде до позначки 50 грн. Однак, НБУ може провести чергову девальвацію гривні, і долар буде коштувати приблизно 45 грн.

Джерело: УНІАН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень