ПриватБанк зменшив ліміти на зняття коштів з власних рахунків: З чим це пов’язано

Йдеться про виплати у валюті

Клієнти ПриватБанку скаржаться на проблеми зі зняттям валюти. Замість дозволених Нацбанком $2700 у Приватбанку можна зняти лише $1000 на добу. І це у тому випадку, якщо запит на видачу готівки взагалі приймуть.

Щоб отримати валюту з власних рахунків, клієнти завчасно замовляють валюту в банку.

Проте все частіше отримують відмову.

У самому ПриватБанку таку проблему пояснюють відсутністю достатньої кількості валютної готівки. Тож клієнти щодня залишають десятки скарг на профільному форумі Мінфіну. Вони звинувачують фінустанову у зловживанні владою та самовільному зменшенні суми, яку українці мають право знімати зі своїх валютних рахунків.

Зокрема, один з клієнтів Привату розповів, що оформив заздалегідь одразу кілька заявок на зняття валюти у межах ліміту НБУ.

Зараз цей ліміт складає 100 тисяч гривень на добу. Проте чоловіку погодили видачу готівки лише в сумі $1000 на добу.

 

Тобто ПриватБанк самостійно знизив державний ліміт більш ніж у 2,5 раза.

Інша клієнтка поскаржилася на постійні відмови у видачі готівки з власного валютного депозиту. Вона розповіла, що її заявку скасовували вже кілька разів.

Клієнтка вже намагалася замовити різні суми валюти на різні дати, але кожного разу отримувала відмову.

Перші скарги на відмову ПриватБанку виплачувати клієнтам їхні валютні заощадження з’явилися на початку вересня. Та протягом останнього тижня обурення клієнтів сягнуло свого піка.

Одна з клієнток ПриватБанку поскаржилася на неможливість зняти долари, які їй надіслали з-за кордону. У банку не змогли видати власниці рахунку всю суму переказу, при цьому свою комісію в розмірі 0,5% зняли без вагань.

У Приватбанку пояснюють, що скоротити ліміти видачі валюти довелося через труднощі з доставкою готівки з-за кордону. Наразі ж банк намагається з резерву видати гроші всім охочим, хоча і в значно меншому обсязі.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень