Як оформити закордонний паспорт неповнолітнім - розповіли у Міграційній службі Рівненщини

Перелік документів, вартість

Паспорт для виїзду за кордон можна оформити з народження. Якщо дитині менше 16 років, один із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або законних представників має заповнити заяву-анкету. При собі необхідно мати паспорт. Неповнолітня особа, яка досягла 16-річного віку, може сама звернутися щодо видачі закордонного паспорта.

Для оформлення біометричного документа необхідно подати такі документи:

  1. паспорт громадянина України (для особи, яка досягла 14-річного віку та проживає в Україні);
  2. свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави (для особи, яка не досягла 14-річного віку);
  3. документ, що посвідчує особу законного представника, та документ, що підтверджує повноваження особи, як законного представника, крім випадків, коли законним представником є один з батьків;
  4.  документи, що підтверджують сплату адміністративного збору.

 

Поки вартість оформлення паспорта для виїзду за кордон становить:

- 557,32 грн (протягом 20 робочих днів);

 

- 810,32 грн (протягом 7 робочих днів).

Будь-які супутні послуги є виключно добровільними, наголошують у ДМС. З 1 липня біометричні паспорти здорожчають. Закордонні на 125 гривень, ID-картки - на 66. Відповідно до внесених змін, нові суми адміністративного збору складатимуть:

при оформленні закордонного паспорта (до 20 робочих днів) – 682 грн. (352 грн. вартість адмінпослуги та 330 грн. вартість бланка);

 

при оформленні закордонного паспорта (до 7 робочих днів та до 3 робочих днів у разі наявності підстав*) – 1 034 грн. (704 грн. вартість адмінпослуги та 330 грн. вартість бланка).

Вартість оформлення документів зросте вперше з 2016 року. За підрахунками таке підвищення збільшить надходження до місцевих бюджетів у 2019 році орієнтовно на 200 млн. грн., які спрямують, зокрема, на виконання програм місцевого значення.

Торік до місцевих бюджетів області надійшло 42 мільйони 830 тисяч гривень.

 

За 3 місяці 2019 року – майже 8 мільйонів гривень.

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна звернутися до будь-якого підрозділу міграційної служби, незалежно від місця проживання чи реєстрації, а також до ЦНАПів та державних підприємств «Документ».

За матеріалами управління Державної міграційної служби у Рівненській області

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень