«Пацієнт нишком їв ковбасу», - медсестра з Рівного розповіла про курйози на роботі (ФОТО)

12 травня відзначають Всесвітній день медичної сестри

Офіційно свято заснували у 1971 році. Тоді сестри милосердя з понад 140 країн створили професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер.

З нагоди свята ми поспілкувалися зі старшою медсестрою загальнотерапевтичного відділення Рівненської центральної міської лікарні Катериною Юзвюк.

Професійний стаж Катерини Юзвюк - 25 років. 20 з них вона працює старшою медсестрою.

Каже, що після школи вирішила здобути фах медика, бо тоді це було дуже престижно. До того ж, їй подобалася робота з людьми. Тож, здобувши спеціальність медсестри, за направленням приїхала на роботу у Рівненську міську лікарню. Тут і познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, який працював водієм.

Нині під її керівництвом - 24 підлеглих і усі - жінки. На роботу найбільше її надихають люди, говорить пані Катерина:

Я - відповідальна та енергійна людина. Тож спілкування з новими людьми мені просто необхідне.

Катерина Юзвюк з колегами на Пасхальній виставці

Катерина Юзвюк розповідає, що починала працювати у відділенні щелепно-лицевої хірургії. Ніколи не непритомніла, не боялася крові, тож було нескладно. А нині вона пишається, що за свою роботу персонал відділення часто отримує слова подяки від пацієнтів. Повідомлення приходять і на ім’я головного лікаря, і навіть у газету їх писали. 

У медицину варто йти, якщо є бажання працювати для людей, - підкреслює Катерина.

Розповідаючи про труднощі у роботі, Катерина відзначила, що зараз пацієнти дуже емоційно сприймають інформацію. Тож, перш за все, на її думку, медсестрі важливо вислухати людину та встановити з нею контакт.

Робота - стресова, тому терплячість - понад усе. Адже щомісяця у відділенні проходять лікування близько 200 осіб. Тут медики надають допомогу при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, анемії та підтримуючу терапію онкохворим.

 

Зараз більшість пацієнтів - старшого віку. Ймовірно, молодші люди просто не мають часу і через зайнятість або через економічну ситуацію відкладають похід до лікаря. Я всіх дуже прошу: якщо є якийсь дискомфорт, сходіть на консультацію до лікаря. Не чекайте, поки хвороба дасть ускладнення.

На роботі, пригадує, траплялися і романтичні ситуації, і такі, що викликали щем у серці.

Так, одна наша медсестра вийшла заміж за пацієнта. Нині щасливо живуть у шлюбі багато років.

 

Найбільше вразила щемлива ситуація. У 2017 році до нас привезли 92-річну бабусю. Вона виявилася нікому не потрібною: родичі залишили її у порожній квартирі. Онука, яка жила під Києвом, сказала, що доглядати за бабусею не може. Тож ми її виходили, відновили документи і хотіли влаштувати будинок престарілих. Однак бабуся дуже не хотіла йти від нас…. І не пішла….  Це була перша пацієнтка, яка перебувала на лікуванні понад чотири місяці.

Траплялися у роботі Катерини Юзвюк і курйози:

Одного разу до відділення привезли молодого хлопця, у якого був перелом щелепи. На ньому були шини, їв лише через трубочку. Проте його друзі вирішили над ним пожартувати – принесли йому в лікарню пакет неочищених волоських горіхів.

 

Вже тут, у загальнотерапевтичному відділенні, лікувався чоловік, у якого була виразка шлунку. Він був винятково на дієтичному харчуванні. І якось, проходячи коридором, я відчула запах копченостей. Зайшла у палату. Виявилось, що наш пацієнт не втримався і попросив родичів привезти йому ковбаси. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень