Завчасно докупити стаж пропонують майбутнім пенсіонерам

Якщо його бракує

Реформа пенсійної системи України призвела до того, що мало не половина українців по досягненню 60 років не зможуть виконати всі необхідні для отримання пенсії умови.

Однак у них є вихід: стаж, якого бракує, тепер можна просто докупити у Пенсійному фонді України. Українцям пропонують цілих два способи, передає «Today.ua».

Близько 45% громадян змушені будуть працювати не до 60 років, а до 63-х чи навіть 65-ти, щоб отримати право піти на заслужений відпочинок й отримувати пенсію.

Але що робити, якщо немає ні сил, ні можливостей працювати у літньому віці?

Українське законодавство пропонує громадянам відразу два варіанти покупки страхового стажу, необхідного для оформлення пенсії.

Перший

З Пенсійним фондом можна укласти договір про покупку стажу. Розрахунок ведеться за формулою: мінімальну зарплату помножити на 22%, а потім - помножити на два, що за станом на сьогодні дорівнює 2 078 грн.

Тобто, на сьогодні один рік стажу вам обійдеться у 24 тис. 900 грн.

Але з кожним підвищенням мінімалки у країні проводитимуть перерахунок, тож зростатиме і вартість цієї послуги.

Вважається, що такий варіант підходить людям, у яких підходить пенсійний вік, а стажу - недостатньо.

Другий

Є ще один варіант покупки стажу у ПФУ. Ви можете добровільно робити внески до Пенсійного фонду ще до досягнення пенсійного віку. Цю можливість вибирають люди, які думають про старість заздалегідь.

Необхідно просто написати заяву до ПФУ про добровільну сплату мінімального внеску - 22% від мінімалки. Нині це це 1 039 гривень на місяць.

Нагадаємо, що у липні українським пенсіонерам проведуть черговий перерахунок пенсій. Розмір виплат збільшиться відразу для кількох категорій громадян.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень