Запис у трудовій книжці не значить, що вам «капає» пенсійний стаж (ВІДЕО)

Цей документ давно перестав бути гарантією нарахування необхідного для пенсії стажу

[media=184896] Запис у трудовій книжці не гарантує найманим працівникам, що їм нараховується необхідний для пенсії страховий стаж.

Про це в ефірі каналу «Україна 24» розповів економіст Тарас Козак:

Наші громадяни звикли, що трудовий стаж - це запис у трудовій книжці. У радянські часи так повелося, що записано в трудовій книжці - значить стаж іде.

 

Насправді, з 2017 року ситуація змінилася. Зараз грає роль страховий стаж. Тобто зараховуються лише ті місяці, за які були сплачені внески. Тобто, коли громадянин був оформлений на роботі офіційно, а роботодавець платив за нього ЄСВ, - пояснив фахівець.

Нагадаємо, що ЄСВ (єдиний соціальний внесок) - консолідований страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється у системі загальнообов'язкового державного страхування в обов'язковому порядку і на регулярній основі.

Зарплата в конверті може призвести до втрати пенсії у майбутньому...

Виходить, що якщо роботодавець з певних причин не сплатив єдиний соціальний внесок або ж виплачував заробітну плату «в конверті», то за цей місяць громадянин не отримає страхового стажу і цей перiод не буде врахований.

Перевірити, чи сплачував за вас роботодавець ЄСВ можна навіть онлайн. Більше про це - у відео від «Соцпорталу»:

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень