Українцям перерахують пенсії. На скільки зростуть виплати

У травні пенсії українців проіндексують, після чого виплати мають зрости – індексація буде проведена відповідно до коефіцієнта 1,11. Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в постанові уряду №251.

Згідно з документом, такий перерахунок дозволить збільшити пенсійні виплати всіх одержувачів на 100 гривень.

Однак у випадку, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії  буде менш як 100 гривень, встановлять доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Крім того, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації не досягає 2100 гривень, буде надана доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

У своєму нещодавньому відеозверненні у зв’язку із введенням в Україні карантину президент Володимир Зеленський пообіцяв пенсіонерам індексацію пенсій.

Також раніше повідомлялося, що українським пенсіонерам, чия пенсія менша за 5 тисяч гривень,  доплатять під час карантину 1000 гривень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень