Люди почали відмовлятися від пармезану, дізнавшись спосіб його приготування: в чому секрет

Пармезан готують із інгредієнта, який шокує

На перший погляд здається, що сир можна вживати вегетаріанцям, адже заради його приготування нікого не вбивали. Але насправді все трохи не так...

Люди масово відмовляються він цього сиру

Щодня ми споживаємо різні продукти, але іноді нам доводиться стикатися з правдою про те, як вони виробляються, і, на жаль, вона не завжди приємна. Коли справа стосується м'ясних продуктів, то ми усвідомлюємо, що заради них були вбиті тварини і приймаємо рішення щодо етичності їх вживання. Однак як виявилося, тварин вбивають не тільки заради м’яса.

Традиційно пармезан виготовляється з коров'ячого молока, витриманого не менш ніж 12 місяців у мідних чанах, де його нагрівають і додають різні інгредієнти. Одним з таких інгредієнтів є сичужний фермент. Правда про нього викликала обурення багатьох людей, повідомляє meta.

За словами сироварів, тваринний сичужний фермент є речовиною, яку отримують із четвертого шлунка теляти, ще не відлученого від молока.

 

На такому ранньому етапі життя телята споживають тільки молоко, а тому природний фермент для згортання молока, хімозин, є у їхніх шлунках у великих кількостях.

Чим дорослішим стає теля, тим менше у його шлунку цієї речовини. Тому, щоб отримати достатньо ферменту для пармезану, на забій відправляють зовсім маленьких телят.

Зазначимо, що деякі сировари вже використовують рослинний сичужний фермент, проте більшість усе ж віддає перевагу традиційним методам.

Дізнавшись таємницю виробництва пармезану та його «секретний інгредієнт», багато веганів і вегетаріанців, а також людей, яким просто неприємно думати, що для виробництва їхнього улюбленого сиру мають постраждати телята, готові відмовитися від цього продукту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень