Заборонені мікрохвилі: продукти та посуд, які краще не ставити у вашу мікрохвильовку
Є нюанси
Мікрохвильовка – незамінний помічник на кухні, але використовувати її потрібно правильно. Є види продуктів і посуд, які не можна розігрівати в мікрохвильовці.
Не використовуйте цей посуд у мікрохвильовці:
- посуд із кришталю і тонкого скла — ці вироби можуть тріснути під час нагрівання;
- посуд із металу – здатний вивести пічку з ладу;
- меланіновий і пластиковий посуд під час нагрівання виділяє шкідливі речовини;
- дерев'яний посуд може потріскатися і розколотися.
Продукти, які не можна розігрівати у мікрохвильовці:
- Кисломолочні продукти містять пробіотики і лактобактерії, які гинуть під час нагрівання, тому ряжанку, йогурти, кефір розігрівати в мікрохвильовій печі не варто.
- Варені яйця також не можна гріти в такий спосіб — під шкаралупою виникає парниковий ефект і яйце може вибухнути.
- Небажано розігрівати в мікрохвильовці й перероблені м'ясні продукти — сардельки, сосиски, ковбаси. Вони містять консерванти, які під час нагрівання стають токсичними.
Джерело: 5692
Радіо Трек: НОВИНИ