Лікарняний під час війни: як оформити та чи заплатять

Порядок формування листка не працездатності не змінився

Сформувати висновок щодо тимчасової непрацездатності – це обов’язок лікаря. Не принципово чи його формує представник первинної чи вторинної ланки.

У Електронному реєстрі листків непрацездатності, ваш лікарняний буде доступний вам та вашому роботодавцю.

Для незастрахованих осіб листки непрацездатності не формуються, а документом, що підтверджує факт тимчасової непрацездатності, є сформований лікарем медичний висновок.

Якщо ваш лікар не має технічної можливості сформувати медичний висновок в електронній системі охорони здоров’я, він може відкрити вам лікарняний у паперовій формі.

Як отримати виплату за листком непрацездатності?

Щодо отримання виплат за листками непрацездатності або допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, то вони також можуть бути опрацьовані та здійснені роботодавцем у встановленому порядку.

Водночас такі виплати можна отримати, навіть якщо роботодавець не може обробити ваші документи та подати заяву-розрахунок за місцем розташування через бойові дії.

Зверніть увагу, якщо ваше підприємство розташоване на території, де бойові дії не ведуться, отже, немає перешкод для формування заяви-розрахунку, роботодавець повинен призначити вам допомогу у певні терміни, попри воєнний стан.

Для отримання виплат безпосередньо від Фонду соціального страхування України необхідно звернутися до будь-якого зручного для вас відділення Фонду.

З собою потрібно мати такі документи:

  • паперовий лист непрацездатності або номер е-лікарняного;
  • копії 1-4, 11-16 сторінок паспорта або сторінки з відповідною інформацією іншого документа, що засвідчує особу;
  • ідентифікаційний номер

За наявності також надаються інші документи, що підтверджують право на пільги, розмір заробітної плати тощо.

Довідка про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи у цьому випадку не потрібна, проте може бути надана за наявності. Кошти перераховуються на спеціально відкритий поточний рахунок або особисту банківську картку, слідкувати за станом фінансування ви можете онлайн у телеграм-каналі Фонду – 

.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень