У якому випадку соцстрах не оплатить лікарняний

Навіть, якщо ви працюєте офіційно і маєте серйозні проблеми зі здоров’ям

Не оплачується лікарняний листок у період відсторонення працівника від роботи.

Тобто, у разі тимчасової втрати працездатності у період, коли працівника відсторонено від виконання посадових обов’язків на час дисциплінарного провадження, матеріальне забезпечення за дні непрацездатності, які збігаються із періодом відсторонення, не надається.

Це ж стосується і оплати лікарняних держслужбовців, повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на пресслужбу ФССУ.

Важливо, що надання матеріального забезпечення не здійснюється незалежно від того, притягували особу до відповідальності чи закрили дисциплінарне провадження.

Відповідно до Положення про експертизу тимчасової непрацездатності, затвердженого наказом МОЗ від 09.04.2008 №189, непрацездатність – це стан здоров'я (функцій організму) людини, обумовлений захворюванням, травмою тощо, який унеможливлює виконання роботи визначеного обсягу, професії без шкоди для здоров'я.

Тож у разі хвороби або травми, яка настала або триває у працівника під час відсторонення від виконання посадових обов'язків, втрата працездатності не настає, оскільки такий працівник у цей час не виконує своїх посадових обов’язків у зв’язку із відстороненням.

Крім того, незалежно від наслідків відсторонення, відсутній факт втрати заробітної плати через хворобу або травму, компенсувати яку мала б допомога по тимчасовій непрацездатності від Фонду.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень