Мільйонні борги перед людьми та очікування, що затягнулося: на Рівненщині досі немає лікарняних

Довідки, які вже два місяці видають хворим, не «монетизуються»

На Рівненщині досі немає лікарняних - ані самих листків непрацездатності, ані коштів, які мають компенсувати працівникам. Проблема із бланками виникла ще у березні. Тоді вони просто закінчилися, а нових і досі не доставили.

Уже два місяці лікарі видають своїм пацієнтам спеціальні довідки. Вони, хоч і офіційні, але за законом, не є підставою для виплат.

Як зазначають юристи, такі довідки лише підтверджують, що працівника не було на роботі з поважної причини.

Коли з’являться бланки лікарняних - наразі невідомо: досі у МОЗ тільки оголосили про чергову процедуру закупівель. По її завершенню лікарняні листки доставлять на Рівненщину, а тоді - розподілятимуть між медзакладами, відповідно до поданих заявок, пояснив начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

Зауважимо, що люди, які отримали таку довідку, після появи у медзакладі звичайних листків тимчасової непрацездатності, вимушені будуть іти і самостійно їх обмінювати. Лише після цього вони зможуть отримати передбачену законодавством компенсацію.

Аналогічна ситуація на сьогодні і в інших регіонах України.

Додамо, що за останніми даними, мешканцям Рівненщини боргують близько 8 млн грн лікарняних. І це - без урахування виплат тим, хто замість лікарняного листка отримав довідку про тимчасову непрацездатність. Таких людей наразі більш як 650.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень