Працівник на самоізоляції має йти на оплачуваний лікарняний. Що для цього треба (РОЗ'ЯСНЕННЯ)

Виплати не залежать від стажу

Фото ілюстративне

Працівникам, які потребують самоізоляції, надається лікарняний. У такому разі людина має звернутися до лікаря, повідомляє управління Держпраці у Рівненській області.

МОЗ навіть передбачив можливість дистанційного відкриття лікарняного листка, роз'яснює головний державний інспектор відділу з питань державного контролю за дотриманням законодавства про працю Оксана Кондрачук.

Наказом №963 МОЗ внесено зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність. Зокрема, вказаним наказом передбачена можливість дистанційного відкриття лікарняного листка. Зміни до Інструкції №455 чинні з 15 травня.

Змінами передбачено, що на період дії карантину в Україні відкривати листки непрацездатності може лікар, що надає первинну меддопомогу на підставі звернення та опитування хворого телефоном чи через інтернет-телефонію і з обов’язковим відповідним записом у медичній карті амбулаторного хворого.

Фото ілюстративне

Виплата допомоги за час тимчасової непрацездатності внаслідок самоізоляції працівника врегульована змінами, внесеними до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Зокрема, частиною 2 статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачено:

допомога з тимчасової непрацездатності у зв’язку з перебуванням на самоізоляції під медичним наглядом застрахованим особам виплачує Фонд соціального страхування починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до виходу на роботу.

 

Відповідно до частини 2 статті 24 вказаного Закону розмір допомоги з тимчасової непрацездатності, у випадку самоізоляції, становить 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Важливими умовами для отримання такої допомоги є висновок лікаря про необхідність самоізоляції та перебування під медичним наглядом.

Працівник, який самостійно вирішив самоізолюватися вдома та перебуває без нагляду лікаря – не набуває права на отримання допомоги.

Довідково: Самоізоляція – це утримання від контакту з іншими, щоб зменшити ризик інфікування.

Самоізоляція передбачає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше ніж 2 метри).

Самоізоляції потребують особи, які очікують результату тесту на коронавірус, які близько контактували з особами, що захворіли на Covid – 19 та ті, хто повернувся із країн, де зафіксовані випадки коронавірусу.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень