Лікарі назвали 4 ознаки ураження печінки алкоголем

Перевір себе після тривалих святкових застіль

Експерти зазначають, що варто звернутися до лікаря, якщо на місяць кількість днів які ви провели з алкоголем, перевищує кількість днів – без алкоголю.  У будь-якому разі після тривалих святкувань печінка потребує часу на відновлення, тож у споживанні алкоголю слід зробити паузу.

Печінка потребує часу на регенерацію, і для цього органу вкрай важливо достатньо споживати чистої води.

Щоразу при споживанні алкоголю деякі клітини печінки помирають фільтруючи алкоголь. Відповідно постійне й надмірне споживання алкоголю перенавантажує печінку й зменшує її здатність до відновлення. А це вже може спровокувати серйозні проблеми, як, наприклад жировий гепатоз, - йдеться у матеріалах British Liver Trust.

Національна служба охорони Здоров'я Великої Британії виділила чотири ранніх симптоми пошкодженої алкоголем печінки:

  • біль у животі,
  • втома,
  • діарея,
  • загальне погане самопочуття.

Не рідко люди з ураженою печінкою відчувають втрату апетиту та нудоту.

Експерти зазначають, якщо протягом кількох днів вживати алкоголь, це провокує накопичення жирів в печінці. А от щоб відновитися, необхідно щонайменше два тижні утримуватися від міцних напоїв.

- Пошкодження печінки, пов'язані з алкогольним гепатитом легкого ступеня, зазвичай оборотні, якщо ви перестанете пити алкоголь на постійній основі, - додали експерти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень