Лише один додатковий інгредієнт у каві допоможе протидіяти підвищеному тиску

Вистачить і чайної ложки

У каву можна додати чайну ложку лимонного соку (або оцту). Дієтолог Хіросіге Ітакура зазначає, що лимонний сік посилює дію хлорогенової кислоти, що допомагає знизити кров’яний тиск.

Кислота – це різновид поліфенолу, який надає каві кольору і гіркоти. Крім того, має  антибактеріальні властивості та запобігає порушенню функцій печінки, міопії та далекозорості.

Хлорогенова кислота сприяє спалюванню жиру, зменшує запальні процеси в організмі. Крім того, кислота запобігає утворенням на стінках судин та захищає ендотеліальні клітини, зберігаючи їхню еластичність.

Лікар переконаний, що лише одна чайна ложка лимонного соку у каві стимулює гормональну регуляцію тиску в організму.

Замість соку до кави можна додати й скибочку дрібно нарізаного лимона. Лимон зі шкіркою багатий на еріоцитрин, що запобігає ожирінню, а також нарутином, який сприяє профілактиці ГРВІ.

За матеріалами novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень