Лікар зняв на камеру процес видалення великої ліпоми (кісти) на спині у пацієнта (Відео 18+)

Вражаюче видовище

Відео: Лікар Росс Пері, відомий як Екзорцист, витягує зі спини чоловіка 10-річну ліпому розміром з м'ячик для настільного тенісу.  

При цьому лікар зазначає, що це один із найбільших жировиків, що їх він коли-небудь видаляв:

Ліпо́ма (від грец. λίπος, жир) — доброякісна пухлина із жирової тканини, іноді множинна.[ Розвивається у шарі підшкірної пухкої сполучної тканини та може проникнути вглиб між м'язами та судинами до окістя.

Часто зустрічається на спині, шиї та передній черевній стінці; буває різної щільності та розміру (1-3 см у діаметрі, іноді ліпоми можуть вирости за декілька років до 10-20 см та важити 4-5 кг). Порушень функцій організму ліпома, як правило, не викликає; видаляють її з косметичною метою. Ліпома іноді перероджується у ліпосаркому. Найпоширенішим типом є поверхнева підшкірна ліпома. Приблизно у 1% людей є ліпоми. Ці новоутворення частіше з'являються у людей середнього віку.

Ліпоми виникають внаслідок закупорки вихідного отвору протоку сальної залози (атерома), однак остаточно, причини цього захворювання не встановлені.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень