Унікальна операція у Львові. Загиблий чоловік врятував три життя (ФОТО/ВІДЕО)

Операції з трансплантації завершили у суботу зранку

Минулої ночі у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше провели три операції з трансплантації серця та двох нирок.

Подібну пересадку органів у Львові провели вперше, розповів головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.

В Україні за останні 15 років провели лише дві аналогічні операції в Ковельській районній лікарні Волинської області.
Олег Самчук повідомив, що донором став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні з життям травми — це було падіння з висоти.

Після марних спроб врятувати пацієнта спеціалісти констатували у чоловіка смерть мозку, що є прямим показом до трансплантації, а його мама і сестра дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям.

Серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадки, чоловік не мав.

Здорове донорське серце лікарі йому трансплантували спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим, який за лічені години домчав до лікарні, — пише Олег Самчук.

Нирки отримали також чоловіки — один з Києва, другий із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі й тривали до восьмої ранку.

Операції з пересадки в Україні — це шанс на життя для сотень і тисяч людей. І ми хочемо дати цей шанс. Ми хочемо, аби українці більше не їхали за кордон, а оперувалися у себе вдома, щоб кожен, хто потребує органу, його отримав. І ми будемо докладати максимум зусиль, аби наблизити цей час, — повідомив Олег Самчук.

Усі фото й відео у публікації — зі сторінки Олега Самчука у Facebook

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень