Котеджів на людських кістках не буде: поліція про плани забудови урочища Сосонки (ФОТО)

У Рівному

Меморіал "Сосонки"

В урочищі Сосонки, де поховані розстріляні у Другу світову війну євреї, обласна поліція має у постійному користуванні майже 10 гектарів землі, призначені для створення кінного підрозділу поліції. Але з кіньми не склалося, тому хоче збудувати на ділянці котеджі для своїх працівників. Їх для поліції тут планують звести 25.

Втім, оскільки поліцейським дорікали, що вони хочуть вести будівництво на людських кістках, на сесії міськради цю інформацію спростовував заступник начальника Головного управління поліції Людвіг Файт.

Ми запросили черкаську фірму, яка має відповідні ліцензії і найсучасніше обладнання, яка провела в присутності і під контролем членів єврейської громади сканування цієї місцевості. І визначили чітке місце захоронення останків, кісток.

Людвіг Файт

Голова рівненської єврейської громади Геннадій Фраєрман підтвердив цю інформацію. Сказав, що

їхня громада надала згоду на будівництво, оскільки умова про обстеження ділянки виконана, і коли навколо буде житлова забудова, у Сосонках не вестимуть розкопки чорні археологи.

Геннадій Фраєрман

А решту умов - обгородити меморіал, щоб там під час будівництва не утворився смітник і прийняти на роботу представника їхньої громади, щоб він наглядав за веденням земляних робіт - поліція зможе виконати, коли буде прийнято якесь рішення міськрадою щодо цієї ділянки.   

Але поки міськрада ніяких рішень з цього приводу не приймала. Як повідомив міський голова Володимир Хомко, це питання розглянуть на наступній сесії. 

 Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень