Колосальна сума: Скільки витрачає Україна на боротьбу проти ворога

Через війну в державі виник дефіцит держбюджету

Наша країна отримує велику фінансову підтримку від західних союзників, яка допомагає фінансувати соціальну та гуманітарну складову держбюджету.

Про це йдеться у заяві прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Дефіцит державного бюджету минулого року склав близько 31 млрд доларів. За рік війни Україна втратила понад 30% ВВП. Тому наразі бюджетний дефіцит становить уже 38 млрд доларів.

Чому виник дефіцит держбюджету

За словами чиновника, дефіцит державних коштів виник через те, що Україна збільшила витрати на сектор безпеки та оборони.

- Сьогодні ми витрачаємо на армію майже весь бюджет країни мирного часу. Водночас соціальна та гуманітарна складова фінансується за підтримки наших партнерів, яким Україна за це дуже вдячна. Дякуємо Єврокомісії за виділення 18 млрд євро макрофінансової підтримки на 2023 рік.

 

Сполучені Штати нададуть Україні понад 10 млрд доларів, інші країни G7 також спрямовують кошти на пряму бюджетну підтримку", – наголосив Шмигаль.

Він нагадав, що Україна веде активні перемовини та співпрацю з МВФ. Україна вже завершила перегляд Моніторингової програми й сторони під час перемовин вийшли на напрацювання великої 4-річної програми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень