Картопляні кнедлики – смачні, як вареники, але мороки набагато менше (РЕЦЕПТ)
Швидка вечеря для всієї родини без зайвих заморочок
Ніжні кнедлики з картопляного тіста за своїм смаком нічим не уступають звичайним картопляним вареникам. А от «гратися» з ними доведеться набагато менше - не треба замішувати традиційне тісто та окремо ліпити кожного вареничка.
Ця страва дійсно виручить, коли після роботи треба швиденько наготувати вечерю, а у вас вже немає ні сил, ні бажання проводити цілий вечір біля плити. Диво-рецептом поділилася Ксенія Мельникова
Інгредієнти:
- борошно – 6 ст.л.
- картопля – 5 шт.
- яйця – 1 шт.
- сіль і мелений перець – до смаку
Приготування:
Миємо і чистимо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо у підсоленій воді. Товчемо її на пюре.
Розбиваємо яйце, додаємо сіль і перець (до смаку) та замішуємо все до отримання однорідної маси. Продовжуючи перемішувати, потроху вводимо в тісто борошно.
З отриманої маси робимо тоненьку ковбаску. Нарізаємо її на невеличкі шматочки й обвалюємо у борошні.
Відварюємо кнедлики у киплячій попередньо підсоленій воді – усього 3-4 хв.
Найкраще картопляні кнедлики смакують із присмажкою зі шкварками або цибулею, або ж з маслом чи сметаною – тут все залежить тільки від ваших смакових вподобань.
Маленька хитрість: аби картопля зварилася швидше, у воду можна додати чайну ложечку розтопленого вершкового масла. Смак пюре від цього тільки покращиться
Радіо Трек: НОВИНИ