Шикарне пюре з картоплі в мундирі: дуже смачно, ще й швидко готується (РЕЦЕПТ)
Така страва буде кориснішою за традиційне пюре
Найцінніші компоненти у картоплі містяться під шкіркою. Коли ви очищаєте бульби перед варінням, то знижуєте таким чином їх цілющі властивості. Якщо ж хочете приготувати справді смачне, ароматне та ще й корисне картопляне пюре, візьміть на озброєння цей рецепт
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- молоко - ½ склянки
- масло вершкове - 2 ст.л.
- сіль, перець - до смаку
Приготування:
Картоплю добре миємо і максимально вичищаємо шкірку від землі. Кладемо у каструлю, наливаємо воду й ставимо відварюватись. Щойно картопля буде готова, зливаємо воду, а саму бульбу розрізаємо навпіл.
Картопля має бути ще гарячою – приготувати пюре з бульб, що вже остигли, не вийде
Над глибокою мискою встановлюємо решітку для випікання, зверху кладемо половинку картоплі й натискаємо долонею. М'якуш впаде у миску, а шкірка залишиться зверху. Повторюємо цей трюк з усіма картоплинками.
Тоді вливаємо у миску гаряче молоко, додаємо вершкове масло, солимо та перчимо до смаку. Гарненько перемішуємо.
Якщо раптом консистенція вас не влаштовує - можна додатково пом’яти картоплю товкачем, аби пюре стало максимально однорідним і ніжним
Джерело: Today.ua
Радіо Трек: НОВИНИ