М’ясо як шашлик: ідеальний варіант, якщо немає змоги приготувати справжній (РЕЦЕПТ)
М'ясо можна брати будь-яке і виходить воно просто неймовірно ніжним
Цим воістину геніальним рецептом нещодавно поділилася популярна фуд-блогерка Alina FooDee. М’ясо, приготоване таким чином, буде дуже схожим на справжній шашлик
Інгредієнти:
- М'ясо (яловичина або свинина) чи язик – 1-1,5 кг
Для бульйону:
- цибуля – 1 шт.
- часник – кілька зубчиків
- лавровий лист – 1-2 шт.
- запашний перець – 4 шт.
- чорний перець – 8-10 шт.
Для маринаду:
- цибуля – 400 г
- петрушка – пучок
- гострий перець – до смаку
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 1 ст.л.
- оцет 6% – 5 ст.л.
- вода – 5 ст.л.
- чорний перець – 1 ч.л.
- коріандр – 1 ч.л.
- олія – 5 ст.л.
Приготування:
Починаємо з приготування бульйону. В каструлю кладемо м'ясо, велику цибулину, часник, лавровий лист, запашний і чорний перець. Заливаємо окропом і варимо до готовності м'яса (приблизно 30-40 хв на дрібному вогні).
Але важливо не переварювати м’ясо, аби воно не було сухим!
Даємо м'ясу повністю охолонути – прямо в бульйоні. Так м'ясо буде ще соковитішим. Тоді нарізаємо його кружечками.
Нарізати цибулю пір'ям, також дрібно ріжемо петрушку і гострий перець. Перемішуємо це все і трохи розминаємо руками, щоб цибуля пустила сік.
У глибоку ємність викладаємо шарами м'ясо, цибулю, знову м’ясо і знову цибулю.
Тоді беремося за маринад. Змішуємо сіль, цукор, воду, олію, оцет, мелений чорний перець і коріандр. Заливаємо цим м’ясо і ставимо у холодильник на 6-12 годин (якщо навіть більше – це не проблема, просто за цей час треба кілька разів перемішати м'ясо, щоб воно максимально набралося смаку)
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ