Із якої миски не можна годувати котів: поради ветеринара

Яка миска має бути у пухнастиків

Ветеринари наголошують, що для комфортного прийому їжі у кота має бути плоска широка миска із низькими бортиками.

Річ у тому, що у тварин на морді є чутливі вуса — вібриси. Якщо кішка постійно торкається вусами миски з їжею, то це призводить до подразнення рецепторів і, як кажуть фахівці, у вихованця може розвинутися «Синдром втоми вусів».

Вібриси — це важливий орган на тілі тварини. Вони є не тільки у кішок, а й в інших ссавців. Жорсткі, пружні, довгі вуса розташовуються біля носа, пащі та над очима. Вони належать до органів чуття і потрібні для дотику.

Багато власників кішок стверджують, що їхніх улюбленців не бентежать високі та вузькі ємності. Дійсно, тільки найледачіший кіт не стане пити воду з хазяйської склянки або чашки.

Однак, якщо ваша кішка постійно виймає їжу з миски на підлогу і тільки тоді її з'їдає, то є ймовірність того, що її вібриси втомилися і вихованець через це страждає.

Тому потрібно насамперед дивитися на поведінку свого вихованця.

Якщо миска йому не подобається, то, найімовірніше, він відмовлятиметься з неї їсти, і тоді, щоб не шкодити кішці та не доводити її до «Синдрому втоми вусів», слід обирати зручнішу, ширшу миску.

Джерело: УкрМедіа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень