Шерсть скрізь: що робити, якщо сильно линяє кіт?

І чому це відбувається

Кожен, хто має вдома пухнастого улюбленця, знає, що таке линяння. Сезонна зміна шерсті тварин є нормою, а от коли кіт линяє безперервно – це причина для хвилювання.

Чому кішки линяють?

Головна причина линяння пов’язана з тим, що в різний час року кішці потрібна різна густина хутра. У дикій природі будь-який хижак змінює шерсть двічі на рік: весною, коли після холодної зими тварина скидає теплу «шубку», і восени, коли приходить пора знову обростати пухнастим хутром перед холодами. Тоді треба просто часто вичісувати тварину. Однак линяння може бути ознакою серйозних проблем зі здоров’ям.

Що означає нефізіологічне линяння?

Найпоширеніші причини втрати шерсті у котів:

  • Хвороби шлунково-кишкового тракту;
  • Захворювання шкіри;
  • Паразити;
  • Хвороби нирок та інших органів сечовивідної системи;
  • Запалення параанальних синусів;
  • Постійні стреси;
  • Неправильний раціон.

Для визначення причини линяння потрібно негайно звернутися до ветеринара і зробити аналізи на паразитів і вірусні інфекції.

Ще однією причиною занадто рясного линяння можна назвати старість. У цій ситуації залишається лише змиритися і стежити, щоб через рідку шерсть тварина не мерзла.

Джерело: simya.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень