Годувати лише двічі на день: ветеринари – про ризики, які чекають власників кішок

Не можна перегодовувати

Корм дорослим кішкам можна давати лише двічі на день, стверджують ветеринари. Дорослі кішки переважно стерилізовані. На жаль, ця процедура має побічний ефект – провокує зайву вагу. Це може спричинити ожиріння та діабету.

Знайте міру

Потрібно розраховувати добову норму харчування: дорослій кішці, яка важить 4 кілограми, знадобиться 50 грамів корму на добу. Тобто по 25 грамів вранці та ввечері.

Годування кошенят

Водночас кошенятам потрібно забезпечити цілодобовий доступ до корму. За перші 8 місяців життя кошенята проходять цикл, який людина проходить за 18 років, тож їм потрібне якісне харчування.

Вода

Питний режим дуже важливий для котів. Треба забезпечити вихованцю доступ до води, якщо ви годуєте сухим кормом, інакше це може створити загрозу для здоров'я того, кого ви приручили. Тому перш ніж лягти спати, переконайтеся, що в мисці кота є вода.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень