Історичний день: Сьогодні кількість жителів Землі досягла 8 мільярдів

Чим це загрожує

Сьогодні, 15 листопада, особливий день для населення планети. Близько 9 ранку кількість людей у всьому світі сягнула 8 мільярдів.

Досягнення подібної позначки стало можливим завдяки розвитку медицини, покращенню особистої гігієни та харчування. Однак на Землі ще є країни, які страждають від голоду та нестачі питної води.  

Відомо, що для приросту людського населення на черговий мільярд знадобилося 12 років. Попередній «рекорд» було встановлено у 2010 році.

 

А наступного «ступеня» в 9 млрд осіб, ймовірно, можна буде досягнути не раніше ніж у 2037 році.

За попередніми прогнозами ООН, в найближчі роки жителів Індії стане більше, ніж китайців, що зробить саме цю країну найбільш густонаселеною на планеті. Оскільки в КНР ще з 60-х років минулого століття працює політика «одна сім’я одна дитина».

Перенаселення Землі, попри попередні заяви вчених, навряд чи загрожує. Це пов’язано з технологічним прогресом, збільшенням рівня продовольства та вже згаданою медициною. Процесу народжуваності стабільно протистоїть високий рівень смертності.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Теги: Землялюди
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень