Земля почала обертатися швидше – вчені лише розводять руками

Лише за 2 роки планета ставила рекорди, пов'язані зі швидкістю, зо два десятки разів

29 червня відбулася незвичайна подія – найкоротший день на планеті за всю історію спостережень. Черговий раз звіривши час атомного годинника, вчені не дорахувалися 1,59 мілісекунди від стандартних 24-х годин.

Це стало ще одним доказом того, що Земля почала обертатися швидше.

Починаючи з 2020 року наша планета ставила рекорди швидкості більш як 20 разів. В принципі, подібні коливання — нормальне явище, адже форма Землі далека від ідеальної сфери, а на швидкість обертання впливає безліч різних факторів: внутрішня структура, припливи та відливи, зміни клімату тощо.

Однак, що ж спричинило нинішнє прискорення — поки що загадка.

 

Вчені припускають, що справа може бути у коливаннях географічних полюсів планети.

Якщо ця тенденція з прискоренням продовжиться, то, можливо, науковцям доведеться відняти секунду від атомного годинника вперше в історії людства. До цього добу по атомному годиннику вже доводилося коригувати, але у більшу сторону, додаючи високосну секунду (це як «зайвий день» у високосному році).

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень