Стало відомо, кого з селян в Україні звільнять від сплати «податку за город»: НЕ ВСІХ

Комусь треба, щоб люди почали продавати паї?

Як відомо, Верховна Рада затвердила скандальний законопроєкт № 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Тепер, фактично, всі українці, які мають права власності на земельні паї, повинні будуть сплачувати податок у розмірі мінімум 1,5 тис. гривень за кожен гектар.

Нові податки доведеться платити також, якщо ділянка розташована не в межах міста, тобто фактично – за город.

 

Крім того, якщо земельна ділянка розташована у межах населеного пункту, зокрема у місті, та її розмір становить 50 соток (0,5 гектара), власник також зобов’язаний сплатити податок, проте у фіксованому розмірі.

Про це ще минулого тижня розповів «Фактам» президент Української спілки промисловців та підприємців, голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах.

Анатолій Кінах

У відповідь на це народна депутатка Лариса Білозір оприлюднила для ubr.ua роз’яснення з приводу цього законопроекту.

За словами представниці ВРУ, від сплати нових податків звільнять тих аграріїв, які самі вирощують на землі та продають урожай й, при цьому, офіційно сплачують усі податки. Також, начебто, пощастить дачникам, які обробляють невеликі присадибні ділянки.

Пряма мова:

 «За городи, присадибні ділянки та дачі не потрібно буде сплачувати додаткові податки. Людям, які надають свою землю в оренду аграріям і ті сумлінно сплачують усі податки, також не варто хвилюватися. Мінімальне податкове зобов’язання доведеться щорічно платити тим фермерам, які сплачують із 1 га менше 1100 грн податків», – повідомила Лариса Білозір.

У розрахунок мінімального зобов’язання входять:

  • податок на землю;
  • податок з доходу за продаж урожаю, вирощеного на цій ділянці;
  • податок на доходи фізичних осіб;
  • військовий збір із зарплати найманих працівників.

Якщо сплачена сума менша від зазначеного зобов’язання, то орендодавцю потрібно доплатити до бюджету суму, що бракує.

Це стосуватиметься тих, хто орендує землю без офіційного оформлення, а на сьогоднішній день у тіні знаходиться оренда 8 млн га землі.

«Люди, які здають свою землю в оренду неофіційно, отримають платіжки з мінімальним податковим зобов’язанням, але потім прийдуть до свого орендаря, якому доведеться заплатити за них. І щоб наступного року не отримувати готівку, йому краще оформити офіційну оренду», – додала Білозір.

Як вважають деякі з оглядачів, усі «законодавчі рухи» влади в сфері оподаткування городів та курок мають за мету – змусити людей почати активніше продавати свої паї.

Українці чомусь не поспішають прощатися зі своєю землею.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень