ID-картка рівнянам обійдеться дорожче, ніж очікувалося

Крім того, оформити пластиковий документна Рівненщині можна ще не всюди

Лише у восьми районах Рівненщини з шістнадцяти можна нині виготовити ID-картку. Повоноцінно виготовити пластиковий паспорт в області можна буде лише з січня наступного року – каже керівник обласної Державної міграційної служби Лілія Драпчинська.

Вісім районів у нас приймають документи на виготовлення ID-картки. Решта поки що видають книжечки, чекаємо обладнання до кінця листопада. Ну а вже з січня область буде повноцінно видавати ID-картки.

Нагадаємо, з 1 листопада почала діяти постанова Кабінету міністрів, згідно з якою відтепер можливість оформлення замість паспорту ID-картки мають всі громадяни України.

Раніше це могли зробити лише ті, хто оформлював паспорт вперше.

Водночас Лілія Драпчинська підкреслила в Україні продовжують діяти паспорти-книжечки і заміна їх на ID-картку поки відбуватиметься за бажанням, або ж, до прикладу, за умови втрати документу.

За потреби вклеїти нове фото у 25-ти та 45-ти річному віці у паперовий паспорт, його змінювати не обов‘язково.

Якщо Ви все ж таки захочете замінити свій паспорт на пластикову картку, це буде коштувати 279 грн.

Раніше сайт Еспресо повідомив про те, що ця послуга коштуватиме 87 грн. При отриманні паспорту вперше, а тепер це буде відбуватися у 14 років, отримання пластикового документу буде безкоштовним. До слова, тим 16-річним, що вже отримали ID-картку, не потрібно у 18 років змінювати її на нову.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень