Ідеальна піца по-домашньому: у чому секрет? Повторюємо (РЕЦЕПТ)
Головне, щоб вийшло саме тісто, решта залежить від ваших уподобань
Приготувати смачну домашню піцу на дріжджовому тісті насправді дуже просто. Піца з салямі, помідорами, печерицями та сиром – що може бути смачніше!
Інгредієнти (на 2 піци, діаметр ~ 30 см)
Тісто:
- пшеничне борошно – 2,5 склянки
- тепла вода – 1 склянка
- дріжджі сухі – 7 г
- сіль -1/2 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- соняшникова або оливкова олія – 3 ст.л.
Соус:
- кетчуп або томатна паста – 4 ст.л.
- часник – 4 зубчики
Начинка:
- ковбаса (салямі, шинка, сосиски)
- помідори – 2 шт.
- печериці консервовані – 1 банка
- сир (моцарела і голландський) – 350 - 450 г.
- оливки, зелень – до смаку
Приготування:
Починаємо, звісно ж, з тіста. У склянці теплої води розчиняємо пів чайної ложки солі та чайну ложку цукру. Додаємо 1 пакетик сухих дріжджів (7 г). Трішки перемішуємо і залишаємо на 10-15 хв, щоб дріжджі «прокинулись».
Далі додаємо олію. Починаємо потроху просіювати борошно і замішуємо тісто. Щойно все борошно додали – починаємо вимішувати тісто.
Присипаємо стіл борошном і викладаємо наше тісто. Вимішуємо його близько 10 хв. Найголовніше в цей час не додавати більше борошна!
Вимішуємо тісто щонайменше 10 хв, а за потреби - і трохи довше.
Далі кладемо тісто назад у миску і змащуємо ще трохи олією. Накриваємо плівкою чи рушником. Залишаємо так за кімнатної температури на годину. За цей час тісто підніметься.
Ще один дуже важливий момент – ставте тісто там, де дійсно тепло і немає протягів.. Якщо тісто не підніметься – у нас нічого не вийде.
Тоді беремося за соус для піци. У кетчуп додаємо пропущений через прес часник. Все ретельно перемішуємо. Соусу знадобиться десь 2-2,5 ложки на одну піцу.
А тепер - начинка. Помідори й гриби ріжемо півкільцями, оливки кільцями, як і салямі. Найголовніше, щоб усі інгредієнти були нарізані тоненько.
Використовуйте абсолютно будь-яку начинку, яка вам подобається. Можна взяти також цибулю, болгарський перець або курку, кукурудзу, ананаси... Словом, будь-що.
Ну, і звичайно ж сир. У цьому рецепті - 2 види сиру, так смачніше. Голландський сир натираємо на великій терці, а моцарелу можна нарізати.
Після того як тісто піднялося обминаємо його руками. Присипаємо стіл борошном і викладаємо тісто. З цієї кількості тіста може вийти 2 чи навіть 3 піци - усе залежить від того, наскільки тонку піцу ви хочете зробити.
Поки ми працюємо з одним шматочком тіста, другий прибираємо назад у миску й накриваємо рушником. Скалку теж обвалюємо в борошні. Робимо з тіста кульку і розкачуємо в коло.
Розкачуємо тісто від середини до країв. Якщо ви хотіли тісто розділити на дві частини, то піца вийде у нас досить велика близько 30 см діаметром.
Деко змащуємо невеликою кількістю олії та акуратно переносимо тісто. Далі змащуємо томатною пастою, залишаючи близько 1 см по краях. Слідом викладаємо частину моцарели, салямі, тоді - помідори і печериці. Зверху будуть оливки і ще трохи сиру. Додаємо також порізану петрушку чи іншу зелень.
Тепер відправляємо нашу піцу в заздалегідь розігріту до 250 градусів духовку на 7-10 хв.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ