

Головне, щоб вийшло саме тісто, решта залежить від ваших уподобань
Приготувати смачну домашню піцу на дріжджовому тісті насправді дуже просто. Піца з салямі, помідорами, печерицями та сиром – що може бути смачніше!
Починаємо, звісно ж, з тіста. У склянці теплої води розчиняємо пів чайної ложки солі та чайну ложку цукру. Додаємо 1 пакетик сухих дріжджів (7 г). Трішки перемішуємо і залишаємо на 10-15 хв, щоб дріжджі «прокинулись».
Далі додаємо олію. Починаємо потроху просіювати борошно і замішуємо тісто. Щойно все борошно додали – починаємо вимішувати тісто.
Присипаємо стіл борошном і викладаємо наше тісто. Вимішуємо його близько 10 хв. Найголовніше в цей час не додавати більше борошна!
Вимішуємо тісто щонайменше 10 хв, а за потреби - і трохи довше.
Далі кладемо тісто назад у миску і змащуємо ще трохи олією. Накриваємо плівкою чи рушником. Залишаємо так за кімнатної температури на годину. За цей час тісто підніметься.
Тоді беремося за соус для піци. У кетчуп додаємо пропущений через прес часник. Все ретельно перемішуємо. Соусу знадобиться десь 2-2,5 ложки на одну піцу.
А тепер - начинка. Помідори й гриби ріжемо півкільцями, оливки кільцями, як і салямі. Найголовніше, щоб усі інгредієнти були нарізані тоненько.
Використовуйте абсолютно будь-яку начинку, яка вам подобається. Можна взяти також цибулю, болгарський перець або курку, кукурудзу, ананаси... Словом, будь-що.
Ну, і звичайно ж сир. У цьому рецепті - 2 види сиру, так смачніше. Голландський сир натираємо на великій терці, а моцарелу можна нарізати.
Після того як тісто піднялося обминаємо його руками. Присипаємо стіл борошном і викладаємо тісто. З цієї кількості тіста може вийти 2 чи навіть 3 піци - усе залежить від того, наскільки тонку піцу ви хочете зробити.
Поки ми працюємо з одним шматочком тіста, другий прибираємо назад у миску й накриваємо рушником. Скалку теж обвалюємо в борошні. Робимо з тіста кульку і розкачуємо в коло.
Розкачуємо тісто від середини до країв. Якщо ви хотіли тісто розділити на дві частини, то піца вийде у нас досить велика близько 30 см діаметром.
Деко змащуємо невеликою кількістю олії та акуратно переносимо тісто. Далі змащуємо томатною пастою, залишаючи близько 1 см по краях. Слідом викладаємо частину моцарели, салямі, тоді - помідори і печериці. Зверху будуть оливки і ще трохи сиру. Додаємо також порізану петрушку чи іншу зелень.
Тепер відправляємо нашу піцу в заздалегідь розігріту до 250 градусів духовку на 7-10 хв.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ
Як правильно називати росіян: в українській мові є лише одне правильне слово
Ніяка вона не Могилевська: 30 років тому співачка відмовилась від справжнього прізвища
2025 рік приготував для них неймовірний фінансовий успіх: Три знаки Зодіаку, на яких звалиться багатство
Мазур чи Мосейчук: хто з цих телеведучих дійсно «керує» каналом, а хто має більший рейтинг
Пралка буде, як нова: як зробити «генеральне» чищення пральної машини за допомогою двох диво-таблеток
Неймовірно смачна картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м’яса (РЕЦЕПТ)
Як урізноманітнити страви з макаронів: буде і смачно, і цікаво
Замість хліба можна приготувати смачний і дуже ситний картопляний лаваш (РЕЦЕПТ)
Готуємо неймовірно смачну соковиту печінку за 3 хв (РЕЦЕПТ)
Незвичайно, доступно і дуже смачно: картопляні млинці (РЕЦЕПТ)
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415