Ідеальна піца по-домашньому: у чому секрет? Повторюємо (РЕЦЕПТ)

Головне, щоб вийшло саме тісто, решта залежить від ваших уподобань

Приготувати смачну домашню піцу на дріжджовому тісті насправді дуже просто. Піца з салямі, помідорами, печерицями та сиром – що може бути смачніше!

Інгредієнти (на 2 піци, діаметр ~ 30 см)

 

Тісто:

  • пшеничне борошно – 2,5 склянки
  • тепла вода – 1 склянка
  • дріжджі сухі – 7 г
  • сіль -1/2 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • соняшникова або оливкова олія – 3 ст.л.

Соус:

  • кетчуп або томатна паста – 4 ст.л.
  • часник – 4 зубчики

Начинка:

  • ковбаса (салямі, шинка, сосиски)
  • помідори – 2 шт.
  • печериці консервовані – 1 банка
  • сир (моцарела і голландський) – 350 - 450 г.
  • оливки, зелень – до смаку

Приготування:

Починаємо, звісно ж, з тіста. У склянці теплої води розчиняємо пів чайної ложки солі та чайну ложку цукру. Додаємо 1 пакетик сухих дріжджів (7 г). Трішки перемішуємо і залишаємо на 10-15 хв, щоб дріжджі «прокинулись».

Далі додаємо олію. Починаємо потроху просіювати борошно і замішуємо тісто. Щойно все борошно додали – починаємо вимішувати тісто.

Присипаємо стіл борошном і викладаємо наше тісто. Вимішуємо його близько 10 хв. Найголовніше в цей час не додавати більше борошна!

 

Вимішуємо тісто щонайменше 10 хв, а за потреби - і трохи довше.

Далі кладемо тісто назад у миску і змащуємо ще трохи олією. Накриваємо плівкою чи рушником. Залишаємо так за кімнатної температури на годину. За цей час тісто підніметься.

Ще один дуже важливий момент – ставте тісто там, де дійсно тепло і немає протягів.. Якщо тісто не підніметься – у нас нічого не вийде.

Тоді беремося за соус для піци. У кетчуп додаємо пропущений через прес часник. Все ретельно перемішуємо. Соусу знадобиться десь 2-2,5 ложки на одну піцу.

А тепер - начинка. Помідори й гриби ріжемо півкільцями, оливки кільцями, як і салямі. Найголовніше, щоб усі інгредієнти були нарізані тоненько.

Використовуйте абсолютно будь-яку начинку, яка вам подобається. Можна взяти також цибулю, болгарський перець або курку, кукурудзу, ананаси... Словом, будь-що.

Ну, і звичайно ж сир. У цьому рецепті - 2 види сиру, так смачніше. Голландський сир натираємо на великій терці, а моцарелу можна нарізати.

Після того як тісто піднялося обминаємо його руками. Присипаємо стіл борошном і викладаємо тісто. З цієї кількості тіста може вийти 2 чи навіть 3 піци - усе залежить від того, наскільки тонку піцу ви хочете зробити.

Поки ми працюємо з одним шматочком тіста, другий прибираємо назад у миску й накриваємо рушником. Скалку теж обвалюємо в борошні. Робимо з тіста кульку і розкачуємо в коло.

Розкачуємо тісто від середини до країв. Якщо ви хотіли тісто розділити на дві частини, то піца вийде у нас досить велика близько 30 см діаметром.

Деко змащуємо невеликою кількістю олії та акуратно переносимо тісто. Далі змащуємо томатною пастою, залишаючи близько 1 см по краях. Слідом викладаємо частину моцарели, салямі, тоді - помідори і печериці. Зверху будуть оливки і ще трохи сиру. Додаємо також порізану петрушку чи іншу зелень.

Тепер відправляємо нашу піцу в заздалегідь розігріту до 250 градусів духовку на 7-10 хв.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень