Хворих на муковісцидоз із Рівненщини можуть почати лікувати за кошти держбюджету

Про це проситиме облрада

На сьогодні на Рівненщині 35 хворих на муковісцидоз. Ціна життя кожного з них – кілька десятків тисяч гривень на місяць.

Як дорослі, так і діти отримують безкоштовне лікування у спеціальному Центрі, який запрацював два роки тому на базі Рівненського обласного диспансеру радіаційного захисту населення. 

 

До слова, в Україні таких центрів лише два – У Рівному та Львові.

Із батьками дітей, хворих на цю недугу, зустрілася заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Разом з керівництвом обласного управління здоров’я вони обговорили проблеми, які виникають при лікуванні.

Так, окрім ліків, які закуповуються за державні та обласні кошти, хворі мають потребу у дієтичних сумішах та препаратах для очистки легень. Ці дороговартісні засоби потребують щомісяця близько 10 тисяч гривень. Також на сьогодні у медзакладі не вистачає й ліжкомісць.

За словами Світлани Богатирчук-Кривко,

Лікування дітей з такими захворюваннями потребує великих коштів і моральних затрат. Ми звернемося до Кабміну та МОЗу із пропозицією щодо фінансування усіх орфанних захворювань за кошти держбюджету. Адже є громади, які не спроможні утримувати таких людей. Також проситимемо про включення цієї категорії хворих у пільгове забезпечення необхідними засобами.

До слова, нині у Центрі для хворих на муковісцидоз обладнують додаткову палату.

ДОВІДКОВО: Муковісцидоз (кістозний фіброз) - це аутосомне, рецесивне, спадкове захворювання екзокринної залози, яке вражає легені, потові залози та травну систему, викликаючи хронічні респіраторні і травні проблеми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень