Співфінансування пацієнта і держави: у Рівному обговорювали зміни у медицині

До Рівного з`їхалися медики з усієї України

Представники 12 регіонів та радники Міністерства охорони здоров’я зібралися у нашому місті на засідання медичної секції Асоціації міст України, аби обговорити нещодавно ухвалений проект фінансування системи охорони здоров’я. 

Нагадаємо, уряд визначив, що безкоштовною буде первинна екстрена медична допомога. Зовсім не фінансуватиме держава косметологію та стоматологію. А все інше – це чи консультації лікаря, чи стаціонар, чи операції, здійснюватиметься на умовах співфінансування пацієнта і медгалузі.

Саме питання співфінансування під час круглого столу викликало чимало питань. Адже це досить нечітке формулювання, яке може складати для пацієнта і 99%. Утім, радник міністра охорони здоров`я Юрій Джигир каже, що такі побоювання марні:

- Станом на сьогодні громадяни зі своєї кишені неофіційно або напівофіційно доносять за медичні послуги практично такий же обсяг коштів, які виділяє держава. Ключова ціль реформи – це те, що основним джерелом фінансування медичної галузі будуть бюджетні кошти – кошти платників податків. Таким чином, ми заохочуємо людей платити податки, фінансувати медичний бюджет і отримувати безкоштовні і якісні послуги.

 

До слова, нині медична субвенція складає 55,7 мільярдів гривень, це 3-3,5% ВВП країни.

Круглий стіл медиків у Рівному триватиме два дні. Гості також планують відвідати медичні заклади міста.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень