Медицина Рівненщини отримає нову субвенцію «для села»

А медики - аванси замість зарплат. Поки що

В бюджеті на наступний рік на медицину Рівненщини передбачили 815 млн гривень. За проект вже проголосували на сесії обласної ради.

Також наприкінці року з держбюджету Рівненщині виділили 8,5 млн гривень субвенції, яка має вирішити проблему нестачі коштів на зарплати медикам. 

Ці гроші медпрацівникам планують виплатити в січні. У грудні ж керівництво області забезпечить медикам лише виплату авансів. 

Крім того, вперше Рівненщина отримала чималі кошти на розвиток сільської медицини, про це розповідає керівник департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк:

За рахунок таких коштів можна буде розвивати сільську медицину і в ОТГ, так і в сільських радах, які ще не утворили на сьогодні ОТГ. Зокрема реконструювати, будувати, проводити капремонти сільських амбулаторій, оснащувати їх та купувати обладнання, здійснювати закупівлю швидких.

Також нова субвенція дозволить закупити медикам службове житло, каже чиновниця. У видатках на медицину також передбачили збільшення мінімальної заробітної плати та зростання грошового забезпечення на харчування хворих до понад 16 гривень/день.

Для депутатів цього виявилося замало і вони просять збільшити витрати на харчування до 30 грн. 

Голова бюджетної комісії облради Юрій Благодир своєю чергою зазначив, що передбачених на медицину коштів в наступному році все одно не вистачить. Тож сподіваються на подальшу підтримку зі столиці та перевиконання місцевої казни.

Серед проблем, які впливають на забезпечення медицини - небежання деяких лікарень оптимізуватися, а також те, що на Рівненщини є кілька комунальних медзакладів, які вже не потрібні в області, утім продовжують функціонувати та витрачати десятки мільйонів державних коштів. Зокрема в цьому році на них витратили 70 млн грн, каже депутат. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень