«Хватить вже українців обси..ти», - за океаном шоковані нашим менталітетом

Дивуються веселощами, які влаштовують у час війни біженці

Чергове відео на тему відмінності менталітетів канадійців та українців виклав Канадський Марк – українець за походженням, що проживає в Едмонтоні.

Ми розповідали про його попереднє відео на цю тему у матеріалі:

Канадійці в шоці від українського менталітету, - що за океаном в нашій поведінці вважають дикістю?

Цього разу Марк переповів свою розмову з канадійцем, який засмутився через, на його думку, некоректні запитання українців, з якими чоловік працює на будівництві.

Наші земляки розпитували, чому він, громадянин Канади, досі працює на будівництві, не має власного будинку, не їздить відпочивати, живе від зарплати до зарплати…

Це образило чоловіка втручанням в його особисте життя. Мовляв, так він живе, це його стиль життя.

Марк пояснив канадському товаришеві цікавість українців іншим менталітетом:

В Україні звикли розпитувати, давати поради, судити… На відміну від Канади, де не прийнято когось обговорювати і де люди можуть приїхати у магазин у рваних штанях на Porsche чи Ferrari.

За словами Канадського Марка, його другу-канадійцю після цього пояснення стала більш зрозуміла поведінка українців.

Зустріч українців у Канаді навесні 2022

Також Канадський Марк вказав на те, що чимало наших земляків вважають, що їм усі чимось завинили, мають їм допомагати і просувати тільки тому, що вони українці.

При цьому багато, хто з новоприбулих жаліються на відсталість системи у Канаді, та «відмовляються працювати на індусів чи китайців».

Окремо блогер наголосив на здивуванні мешканців Канади від того, як українці люблять відпочивати забавлятися, влаштовувати шалені вечірки, аж до виклику поліції сусідами…

 

І це в той час, коли в Україні така страшна війна.

Багато хто з підписників Канадського Марка погодилися з його висновками, але чимало коментарів під відео свідчили про обурення від повчань та зауважень на адресу українців:

  • Як завжди все вірно сказав. На жаль і в Україні так - хтось в окопах помирає за Україну, а хтось із барів та ресторанів не вилазить. Дуже прикро, що мажорів війна зовсім не торкається, вони мають гроші і відкупляються від армії. Соромно, але така в нас ще країна з совковим менталітетом.
  • Не українців, а МАЛОРОСІВ з українським паспортом!!! Менталітет справжніх українців не шокує нікого, а от тих псевдоукраінців які користуються паспортом дуже шокує і не тільки канадців!
  • Канадський менталітет шокував і продовжує шокувати українців
  • В Канаду виїхали в основному люди з Європи. Чому б їм не розважатися? Але в Україні люди теж розважаються, життя триває. Не можна сидіти постійно в стресі, треба якось жити. Тому, не судіть їх строго за це. У мене знайомі навіть в Херсоні намагаються жити повноцінним життям
  • Все добре з українским менталітетом, те що він інший то ще не значить що поганий. То канадці закомлексовані.
  • Многие люди и в Украине живут как будто войны нет. Моя хата скраю).
  • Коли ви вказуєте на недоліки українців і судите їх вчинки - вам повинні дякувати і виправлятися, а коли українці вказали канадцю, то він образився. Тобто канадець має право жити як хоче, а українці мають відповідати чиїмсь золотим стандартам???
  • Не суди які Українці... Шоковані ми цими відосиками..... Хватить уже цих Українців обси..ти.....
  • Може нам досить ділити людей - ті такі , ті - не такі? Чіпляти ярлики, ліпити самі собі якийсь «менталітет» (що воно таке взагалі? ). Може бути, якби до нас приїхали канадці, то нам би теж здавалося, що в них не такий менталітет і вони поводять себе дивно. Люди різні. Давайте будемо терпимі один одного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень