«Утримувати родину в Канаді так неможливо!», - українка про роботу, медицину та продукти у вимушеній еміграції

Жінка переїхала на інший континент після початку великої війни

Фото ілюстративне

До Канади за візою CUAET прибули вже понад 140 тисяч українців, загалом вже схвалено 478 тисяч таких віз.

Що дивує українців, які переїжджають в канадську «глибинку», у своєму відео-блозі розповіла Олена Письменна з Дніпра, яка пів року тому приїхала в цю країну з 6 доньками і мамою.

Олена з доньками

Мешкає жінка з родиною в Британській Колумбії і оселилася в місті Квеснел.

Шість місяців пролетіли дуже швидко і ми навіть не встигли злякатися. Зараз за вікном мінус 38 – навіть місцеві жителі кажуть, що це дуже холодно. Але в будинку у нас тепло, – розповідає вона.

Зима, яка триває 5 місяців, і низькі температури – тільки одна з речей, які Олена розповіла про Канаду. 

Без знання мови роботу знайти важко

Родина живе за рахунок роботи – працюють дорослі жінки та дві старші доньки.

Олена Письменна

Олена змінила три місця роботи: спочатку вона працювала в пекарні, потім - прибиральницею у готелі. Звільнилася, бо взимку дуже мало відвідувачів готелю, тож робота їй знаходилася лише на один день на тиждень.

Утримувати родину в Канаді так неможливо, тому друзі знайшли мені місце прибиральниці офісу у великому лісозаготівельному комплексі.

Олена працює з 10 ранку до 15:00-15:30. Її мама теж звільнилася з пекарні і зараз працює в кафе. Старша донька залишилася працювати там, де починала – у ресторані, й дуже задоволена своєю роботою, – ділиться досвідом багатодітна мама.

Вона попереджає: приїхати і знайти роботу з поганим знанням англійської дуже важко.

Мій працедавець каже, що я могла би працювати на комп'ютері, але і він, і я розуміємо, що не зараз.

Друга донька працює у мережі ресторанів швидкого харчування, а менші доньки навчаються у школі.

Місце роботи однієї з доньок Олени

Я дуже задоволена їхніми результатами. Спочатку їм було важко. Кожна з них через півроку отримала атестат і гарні оцінки. Більше всього надихнуло, коли класний керівник вручив доньці з особливостями відзнаку за її навчання – усі учні і батьки в залі аплодували, – розповідає Олена.

Як і у більшості шкіл за кордоном – в Канаді дуже популяризується фізична культура. Зокрема, її діти мають змогу займатися різними видами фізичної активності.

Стрільба з лука на уроках

Для розвитку своїх дівчат Олена за цих пів року вже придбала MacBook.

Їжа штучна, синтетична

Родині українців в Канаді не дуже подобається їжа: на смак вона відрізняється від української та європейської.

Канада - дуже багата країна, але навіть якщо на продуктах написано «органічні» або «біо», вони не такі смачні – на смак штучні, синтетичні.

Деякі люди зверталися до мене, щоб я їм допомогла приїхати до Канади, деяким допомагала. Але були ситуації, що деякі прожили місяць-два і повернулися назад у Європу. У Канаді може бути по-різному, але чи залишатися – людям вирішувати самим, ми не збираємося виїжджати, – розповідає вона.

 

Апаратура в лікарнях «глибинки» краща, ніж в Україні та Польщі

В одному з відео українка розповіла, що в Канаді одній з її доньок поставили діагноз епілепсія і виписали ліки проти судом. При цьому обстеження дитина проходила ще в Україні, але оскільки напади були дуже рідко, лікарі лише припускали такий діагноз.

Після частих нападів в Канаді Олена звернулася до місцевих лікарів, де доньку обстежили додатково. Українку дуже здивував високий рівень медицини.

Апаратура така, яку ми не бачили навіть у крутих клініках України і Польщі – і це глибинка Канади. Лікарі дуже професійні, медсестри привітні. Чисто, красиво. Дуже гарна клініка в порівнянні з Києвом. Я можу поставити будь-яке запитання – і лікарі відповідають.

Повне відео українки в Канаді - до вашої уваги:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень