Українські біженці в Європі: хто залишиться, а хто повернеться додому?

Експерт говорить про поділ на три категорії

Українські біженці після закінчення війни поділяться на три категорії:

  • ті, які стануть європейцями,
  • ті, які будуть жити коштом Європи, 
  • ті, хто однозначно повернеться додому.

Про це в інтерв'ю НВ заявив директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

Він зазначив, що українцям, які вже обросли сім'ями, надзвичайно важко адаптуватися в чужій країні, тому що вони звикли до іншого. Соціолог вказує, що на бажання повернутись також вплинуть і умови, в яких люди там перебувають.

— Ми не говоримо про незначний процент забезпечених людей, які свідомо виїхали, винайняли квартири та дистанційно заробляють там кошти й живуть. Ми говоримо про абсолютну більшість українських біженців — це мати з одним або з двома дітьми.

 

Вони живуть в маленькій студії, у них нема приватного простору. Але рано чи пізно хочеться жити, а не виживати. І буде варіант залишатися в ЄС, якщо ти адаптувався… Але якщо ти не дуже й прагнеш цієї адаптації, то, рано чи пізно, ти повернешся додому, — додає Антипович. 

Він наголосив, що в Україні можливий варіант міграційної кризи. До цього слід готуватися. В такому питанні важлива економічна складова та те, яким буде майбутнє української економіки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень