Канадійці в шоці від українського менталітету, - що за океаном в нашій поведінці вважають дикістю?

Про це у своєму відео блозі розповів львів’янин Канадський Марк

Нині він проживає в канадійському Едмонтоні. У приязній формі чоловік розповів про здивування тих канадійців, які допомагають українцям. 

Або називають дрантям, або перепродують

Маркіян, зокрема, зауважив, що українці часто дивляться на речі, які їм віддають місцеві, як на сміття. Канадійців це дивує, адже, вони ставляться до українців, як до тих, в чий дім прийшла велика біда і щиро віддають, вважаючи, що українці цього дійсно потребують.

З іншого боку, українці беруть усе і не відмовляються, навіть, якщо не мають в цих речах гострої потреби. Тож в Канаді помічають, що ці речі можуть з’явитися на майданчиках для продажу.

Блогер пояснює таку поведінку співвітчизників, як людей, які звикли виживати, але попереджає, щоб українці були певні – в Канаді це помічають і можуть сказати вам про це, коли ви не очікуєте.

Канадський Марк (скриншот відео)

«Чистять, чистять, чистять»

В Канаді існують FoodBank – місця, де бездомні та ті, хто «не має ні копійки» можуть взяти консерви, фрукти, інші продукти.

Канадійці дивуюються, як працюючі люди, або ті, хто має IPhone приходять туди за продуктами. А саме так часто чинять українці, які «чистять, чистять, чистять» FoodBanks.

Тут навіть почали застерігати про можливе закриття.

Марк звертає увагу, що через такі дії без підтримки харчами можуть залишитися дійсно знедолені.

Також за океаном дивуються хизуванням деякими українцями дорогими смартфонами та авто. Адже, в Канаді, каже українець, - кожен, хто не лінивий, може жити, як багаті люди в Україні.

Та все ж блогер висловлює надію, що українці, поживши трохи в цій країні, призвичаяться до життя в Канаді і зрозуміють що до чого.

Детальніше про спостереження Канадського Марка ви можете ознайомитися у його відео:

 

Подаємо також деякі з понад тисячі коментарів до відео Марка:

@user-ev9zg8mv3i

Марк, ти 100%правий. Нам, тим людям що залишилися в Україні ,дуже соромно таке чути за наших українців, які є зараз в Канаді і в інших країнах. Соромно за їх поведінку. Але хочеться вірити, що невсі там такі.

 

@user-gm6ps4xj2h

Шановний Марк! Ви дуже щира людина. Слухаю за своїх земляків українців і мені соромно. Але поясніть канадцям, що там у вас не ті українці, які потребували допомоги. Ті знедолені люди, що залишились без житла, без речей, які втратили все крім свого життя, вони в більшості своїй до Канади не в змозі навіть квитків придбати. А у вас в Канаді, получається, люди не самі бідні чи знедолені приїхали...


@vikingking2632

Дякую Марк за твої відео! По-перше, українці, де б ви не були, не забувайте золоте правило - Завжди залишайся людиною! По-друге, українці в Канаді не мають статусу біженців, вам дали візу та робочий дозвіл, що вже має велике значення, вам ніхто і нічого не винен! А канадській владі та добрим людям, що допомагають Величезне Дякую

 

@user-pn1jf3hw6h

В Канаду , Америку побежали 80% те кто воспользовался ситуацией слинять с Украины .. Эти люди ехали с деньгами и далеко не малоимущими …
@olenapastor9656

Любий Марку, дякую вам за таке поважне звернення до українців. Я вже більше 20 років живу у Франції і теж була здивована поведінкою деяких українців. Більша частина дуже хороші люди, але деякі, як чорна пляма на білому фоні. Через таких на жаль іноземці формують загальну думку про всіх українців. Залишаймося людяними та допомагаймо один одному. Слава Україні! Героям слава!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень