Хто б міг подумати: чому в радянських квартирах робили вікно між ванною та кухнею

На це було три причини

Багато хто з людей, які живуть або просто бували в старих квартирах, побудованих ще в радянські часи, напевно, замислювалися над тим, для чого потрібно віконце між ванною і кухнею в таких будівлях. 

Навіщо в хрущовках віконце між кухнею і ванною - очевидні та не дуже причини

Річ у тім, що в хрущовках приміщення кухні та санвузла завжди були сусідніми, оскільки через це можна було зробити один стік для води та каналізації з метою економії.

Відповідь на питання, чому в радянських квартирах робили вікно у ванній, вельми логічна - теж для економії, тільки вже електроенергії.

 

Світло через вікно з кухні потрапляло в туалет або ванну, тим самим позбавляючи потреби включати лампочку.

 

Крім того, під час відключень світла таке вікно теж могло допомогти з освітленням.  

Окрім того, є ще одна, менш очевидна причина. Річ у тім, що вікно у ванну в радянських квартирах робили як технічний отвір для безпеки.

Через нього при вибуху газу утворена хвиля могла б знайти вихід і зберегти в цілісності стіни, що виконують несучу функцію.

Відзначимо, що вікно між кухнею і ванною в сталінці виконувало точно таку ж функцію, оскільки ці квартири будувалися в ту ж епоху, що і горезвісні хрущовки.

Навіщо робили вікно між ванною і туалетом - просте пояснення

Відповідь, навіщо у ванній було вікно в туалет, теж дуже проста і досить практична. Воно допомагало позбавлятися від вологи та різного роду цвілі, що утворювалася через неї. Коли у ванній збиралася пара, і повітря ставало гранично вологим, можна було відкрити внутрішнє віконце для швидкого та ефективного провітрювання.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень