Вікно між ванною і кухнею у типовій хрущовці: навіщо воно?

Варіантів, виявляється, безліч

Багато хто бачив вікно у стіні між ванною і кухнею в так званих «хрущовках», але мало хто знає його справжнє призначення. Протягом багатьох років безліч людей губляться в здогадах – у чому фішка такого дизайнерського рішення?..

Редакція «Главред» зібрала найбільш правдоподібні версії наявності вікна між ванною та кухнею.

Врятує при вибуху

Історично у ванних кімнатах стояли дров'яні нагрівачі, потім їх замінили газові колонки. І те й інше теоретично могло вибухнути: вважалося, що вікно згладить наслідки вибуху.

Більше світла

Не секрет, що завдяки внутрішньому вікну по квартирі краще поширюється світло. Десятки років тому, коли «хрущовки» тільки-но будували, це було важливо для економії електроенергії і для того, щоб при аварії мешканці не залишилися зовсім без світла у ванній.

«Зупиняє» туберкульозну паличку

У 50-х роках минулого століття в країні активно будували 5-поверхівки і боролися з туберкульозом – у т.ч. й за допомогою внутрішнього вікна. Туберкульозна паличка розмножується у вологому середовищі, а в невеликих санвузлах часто буває сиро. Вважалося, що сонячне світло буде знезаражувати повітря і вбивати бактерії. Однак, чи дієво це насправді – велике питання…

Поставили вікно – прибрали пар і цвіль

Зазвичай у ванній швидко накопичуються пар і волога. Після того як члени сім'ї приймали душ, приміщення доводиться довго провітрювати, аби уникнути розвитку цвілі. При цьому двері санвузла в малогабаритках часто виходить у вузький коридор і тримати їх весь час відкритими просто незручно. Внутрішнє вікно відкривалося спеціальною стулкою і легко вирішувало цю проблему.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень