Хитрий розчин: що додати у воду, щоб сковорідки й деко сяяли

Нагар та жир зійдуть за 5 хвилин

Мити сковорідки і деко від жиру та нагару – непросте завдання. Можна стерти весь манікюр, а бруд все одно залишиться. Проте досвідчені господині використовують спеціальний розчин, який знімає все.

Можна не купувати дорогі професійні засоби для чищення нагару та жиру з посуду, коли у вас усі необхідні інгредієнти є під рукою. Треба просто додати їх у воду під час миття брудного посуду, і через кілька хвилин все сяятиме чистотою.

Чим відчистити сковорідки й деко до блиску

  • Оцет 99% і сода

Такий спосіб ідеально підходить для чищення емальованого й металевого посуду, антипригарного покриття та алюмінію. Завдяки вмісту кислоти, оцет прекрасно впорається навіть із дуже старим жиром та нагаром.

Заповніть раковину водою, додайте туди 150 грамів оцту і пів склянки соди, добре розмішайте та занурте у розчин брудний посуд. Через сорок хвилин зітріть залишки бруду губкою і добре прополоскайте кухонне начиння.

  • Сода і перекис водню

Ці засоби підходять для сталевого, емальованого та алюмінієвого посуду. Із соди та перекису треба зробити пастоподібну суміш і нанести її локально на забруднені місця чи натерти увесь посуд. Залиште пасту відпрацьовувати упродовж години, потім витріть губкою залишки бруду і ретельно вимийте посуд.

Є ще один спосіб: треба посипати брудну сковорідку чи деко содою, а потім розпилити пульверизатором перекис. Варто залишити посуд на ніч, до ранку весь нагар та жир самі зійдуть, залишиться лише прополоскати чистою водою.

  • Оцет і лимонний сік

Цією сумішшю можна мити антипригарне покриття, металевий, алюмінієвий та емальований посуд. У рівних частинах треба змішати оцет і лимонний сік, обробити цим засобом жирні, брудні чи пригорілі місця. Через 5 хвилин бруд можна буде легко зчистити губкою, а посуд сяятиме, як новий.

  • Соляний скраб

Такий спосіб буде безпечним для алюмінієвого і металевого начиння. Спочатку треба намочити посуд у мильній воді, потім посипати брудні місця крупною кам’яною сіллю. Далі варто протерти посуд губкою і промити водою.

Не слід використовувати сіль для антипригарного покриття, оскільки воно може пошкодитися.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень