Цим речам місце у смітнику: які кухонні предмети потрібно терміново замінити

Все має термін придатності

Кухонне начиння потрібно міняти частіше, ніж може здатися. Тому радимо переглянути інструменти для приготування їжі й позбутися тих, які точно вже стали непридатними. Перелік підготував сайт lite.telegraf.

Губка для миття посуду

Фахівці рекомендують користуватися для очищення посуду щіткою. Якщо вам незручно і ви продовжуєте користуватися губкою, пам’ятайте, що цей предмет може збирати на собі дуже багато бактерій. Відмовтеся від ідеї очищати губку для миття посуду різними способами. В ідеалі взагалі міняти її після кожного використання.

Обробні дошки

Один з часто використовуваних предметів на кухні. Їх використовують для нарізування фруктів на десерт, м’яса на вечерю тощо. Дошки замість столу беруть на себе удар гострого ножа. Згодом на них з’являються поглиблення, в яких накопичується волога та бактерії. Якщо ваші дошки подряпані, настав час змінити їх на нові.

Сковороди з антипригарним покриттям

Багаторазове миття, вплив високих температур та дряпання посуду з часом зношують антипригарне покриття сковороди. Якщо покриття починає стиратися, в їжу можуть потрапити мікропластик та хімічні речовини. Ці сковороди не такі довговічні, як чавунні. Максимальний термін експлуатації антипригарної сковороди – 5-7 років.

Кухонні рушники

Їх часто використовуються для витирання посуду, збирання бризок на плиті чи столі та інших розливів. Їх рекомендується міняти щодня. Використані рушники потрібно ретельно прати та добре просушувати.

Лопатки та пензлі

На кухні зазвичай є кілька лопаток із різних матеріалів — із пластику, дерева, силікону тощо. Як тільки ваші лопаточки почнуть тріскатися або деформуватися, їх варто позбутися.

Кондитерські пензлі використовують для нанесення глазурі або яєць на тісто перед випіканням. Їх також потрібно змінювати при перших ознаках деформації щетини.

Дерев’яні лопатки та ложки

Подібно до дерев’яних дощок мають властивість з часом деформуватися і ставати сприятливим середовищем для вологи та бактерій. Тому їх потрібно позбавлятися за перших ознаках деформації.

Овочечистки

Багато хто схильний ставитися до цих інструментів так, ніби вони мають нескінченний термін служби та зберігають їх роками або навіть десятиліттями. Насправді ж овочечистки вимагають щорічної заміни або в міру того, як стають тупими.

Пластикові контейнери

Ця тара завжди стане в пригоді для зберігання залишків їжі або готових до вживання закусок. Більшість контейнерів для зберігання виготовлені з пластику або скла. Якщо контейнер для зберігання забруднений, подряпаний або має якийсь аромат, настав час змінити його на новий.

Консервні ножі

Ці інструменти можуть служити кілька років, але з часом їх леза все ж таки затупляються. Якщо ви помітили, що ваш консервний ніж не справляється зі своїм завданням, це добрий знак того, що його потрібно замінити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень