

Все має термін придатності
Кухонне начиння потрібно міняти частіше, ніж може здатися. Тому радимо переглянути інструменти для приготування їжі й позбутися тих, які точно вже стали непридатними. Перелік підготував сайт lite.telegraf.
Фахівці рекомендують користуватися для очищення посуду щіткою. Якщо вам незручно і ви продовжуєте користуватися губкою, пам’ятайте, що цей предмет може збирати на собі дуже багато бактерій. Відмовтеся від ідеї очищати губку для миття посуду різними способами. В ідеалі взагалі міняти її після кожного використання.
Один з часто використовуваних предметів на кухні. Їх використовують для нарізування фруктів на десерт, м’яса на вечерю тощо. Дошки замість столу беруть на себе удар гострого ножа. Згодом на них з’являються поглиблення, в яких накопичується волога та бактерії. Якщо ваші дошки подряпані, настав час змінити їх на нові.
Багаторазове миття, вплив високих температур та дряпання посуду з часом зношують антипригарне покриття сковороди. Якщо покриття починає стиратися, в їжу можуть потрапити мікропластик та хімічні речовини. Ці сковороди не такі довговічні, як чавунні. Максимальний термін експлуатації антипригарної сковороди – 5-7 років.
Їх часто використовуються для витирання посуду, збирання бризок на плиті чи столі та інших розливів. Їх рекомендується міняти щодня. Використані рушники потрібно ретельно прати та добре просушувати.
На кухні зазвичай є кілька лопаток із різних матеріалів — із пластику, дерева, силікону тощо. Як тільки ваші лопаточки почнуть тріскатися або деформуватися, їх варто позбутися.
Кондитерські пензлі використовують для нанесення глазурі або яєць на тісто перед випіканням. Їх також потрібно змінювати при перших ознаках деформації щетини.
Подібно до дерев’яних дощок мають властивість з часом деформуватися і ставати сприятливим середовищем для вологи та бактерій. Тому їх потрібно позбавлятися за перших ознаках деформації.
Багато хто схильний ставитися до цих інструментів так, ніби вони мають нескінченний термін служби та зберігають їх роками або навіть десятиліттями. Насправді ж овочечистки вимагають щорічної заміни або в міру того, як стають тупими.
Ця тара завжди стане в пригоді для зберігання залишків їжі або готових до вживання закусок. Більшість контейнерів для зберігання виготовлені з пластику або скла. Якщо контейнер для зберігання забруднений, подряпаний або має якийсь аромат, настав час змінити його на новий.
Ці інструменти можуть служити кілька років, але з часом їх леза все ж таки затупляються. Якщо ви помітили, що ваш консервний ніж не справляється зі своїм завданням, це добрий знак того, що його потрібно замінити.
Радіо Трек: НОВИНИ
Українці з малою пенсією будуть отримувати доплати: хто може розраховувати на гроші
51-річний Винник показав свого єдиного спадкоємця від Таюне (ФОТО)
3 предмети, які не пускають нечисту силу в дім: народні прикмети
Дізнайтеся за своїм прізвищем, в якому куточку України взяв початок ваш рід
Щастя битиме ключем: 3 знаки Зодіаку, які до кінця березня спіймають удачу за хвіст
Що додають професіонали у тісто для пельменів. Такі зметуть зі столу просто за хвилину
Яскравий салат з буряка і фети – «Тиха розкіш»: неймовірне поєднання 4 інгредієнтів
Як правильно смажити заморожені овочі, щоб не було калюжі у сковорідці
Смачніша за сиркову. Намазка за 10 хвилин на грінки, яку люблять і хвалять всі
Ось чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч: ці помилки допускають майже всі
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415