На скільки можна схуднути, якщо просто прибирати вдома: відповідь вас здивує

Наприклад, миття посуду за 30 хвилин спалює приблизно 160 калорій

Всі ми знаємо, як важливо бути активними та рухатися. Тож якби ми могли спалювати калорії, виконуючи звичайні домашні справи, це значно полегшило б життя і змусило ще більше захотіти прибрати будинок.

Якщо підходити до прибирання з розумом, то можна максимально спалювати калорії під час наведення порядку, і один з експертів поділився порадами про те, як витягти максимум користі з прибирання і отримати додатковий ефект, пише Mirror.

Як схуднути за допомогою прибирання

Вчені називають цю дію «NEAT» (в перекладі — рух без фізичного навантаження), коли ви ненавмисно спалюєте калорії, не займаючись спортом. Найчастіше це відбувається при ходьбі, але робота по дому може бути та іншим способом.

У процесі прибирання можна додавати такі рухи, як присідання або випади. Професор кафедри зміцнення здоров'я і здорової поведінки доктор Дастон Морріс з Мерілендського університету інтегративного здоров'я зазначив, що послідовність є ключовим фактором і слід прагнути до 20-30 хвилин таких рухів в день.

Він також рекомендував змінювати завдання, щоб сприяти м'язовому балансу.

— В один день зосередьтеся на пранні та витиранні пилу, в інший — на прибиранні ванних кімнат, а в наступні — на пилососі та підмітанні, - поділився він.

До числа кращих домашніх справ, що сприяють спалюванню калорій, відноситься витирання пилу. Витирання пилу протягом 30 хвилин може спалити до 80 калорій для середньої людини вагою 79 кг.

Особистий тренер Стефані Томас також вітає витирання пилу, розповідаючи про те, що це задіює плечі та руки, особливо в високих і важкодоступних місцях.

Ви можете підвищити ефективність тренування з видалення пилу, додавши до нього випади, присідання або бічні підйоми ніг.

За даними The Mail, дослідження показують, що за кожну хвилину присідань спалюється приблизно вісім калорій — таким чином, навіть за 10 хвилин можна витратити до 80 калорій.

Інші домашні роботи з прибирання, такі як миття душових, підлог, ванн, дзеркал і унітазів, також є простим способом спалити деяку кількість калорій. Миття підлоги може спалити до 100 калорій, залучаючи м'язи рук, рук і плечей, а додавання присідань або випадів може підвищити ефективність тренування.

Миття посуду за 30 хвилин спалює приблизно 160 калорій, а прання білизни — до 50 калорій за 30 хвилин.

Пилосос може спалювати 80 калорій кожні пів години — залучаючи основні м'язи, а переміщення важких меблів та предметів допоможе зберегти активність та збільшити кількість кроків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень