Харчування за групою крові. Чому така дієта не працює

Науковці впевнені, щодо кулінарних вподобань група крові дає повну свободу

Правила харчування які залежать від того яка група крові у людини – не ефективне. Ця теорія не була науково обґрунтованою. 

У середині 90-х років минулого століття Пітер Д. Д'Адамо, лікар-натуропат, у своїй книзі «Їжте правильно за своєю групою крові» представив концепцію дієти за групою крові. Ідея була простою та водночас новаторською: для оптимального здоров'я людям із різними групами крові (О, A, B або AB) слід вживати різні продукти.

Людям із групою А, наприклад, рекомендується вегетаріанська дієта і вправи, що центрують, такі як медитація. Тип В містив всеїдну дієту, що включає зернові, м'ясо, молочні продукти, а також деякі види активностей, наприклад, піші прогулянки. Типам АВ було рекомендовано баранину, рибу, зернові, овочі та заспокійливі вправи, наприклад йогу. Тоді як тип О позначали як прихильників високобілкової дієти, які більше схиляються до м'яса, риби й енергійних фізичних навантажень.

Багатьом це здалося дуже очевидним і логічним. Але ще у 2013 році з'ясувалося, що немає правдивих доказів зв'язку між групами крові та конкретними дієтами, що сприяють зміцненню здоров'я. У 2020 році було проведено дослідження, яке підтвердило відсутність зв'язку між групою крові, масою тіла, жировою масою та навіть контролем рівня цукру в крові.

Якщо комусь і вдалося знизити вагу дотримуючись правил харчування за групою крові, то швидше за все це сталося, через зниження калорійності їжі. Понад те, будь-яка дієта, що обмежує цілі категорії харчів, може виявитися потенційно шкідливою в довгостроковій перспективі.

Постійні ж цикли зміни дієт не сприяють зміцненню здоров'я.

Однак найбільший ризик — відчути розчарування, усвідомивши, що дієта не має наукового обґрунтування. Тому замість того, щоб прив'язуватися до ідеї дієти за групою крові, краще вибрати дієту, яка відповідає вашим конкретним потребам і цілям.

Джерело:  ФОКУС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень