Голлівудські зірки вже відмовилися від гель-лаку. Чому й тобі вже час

Кілька вагомих причин зробити перерву з таким покриттям

Витончення нігтів

Нанесення і зняття гель-лаку травматична процедура для нігтьової пластини. Регулярний апаратний манікюр може призвести до витончення нігтів та підвищеної чутливості.

Розростання гіпоніхія

Тривале носіння гель-лаку провокує розростання гіпоніхія або шкіри під нігтем. У нормальному стані гіпоніхій захищає нігтьову пластину від патогенних бактерій. З часом це може призвести до проблем, зокрема неможливо коректно обрізати нігті. Таке стається найчастіше коли покриття наносять дуже товстим шаром.

Ризик меланоми

Тут більше про ризик УФ-ламп. І хоча дослідження неоднозначні, все ж краще періодично робити перерву, адже УФ-випромінювання може пошкоджувати клітини, збільшуючи ризик розвитку раку.

Піднігтьова меланома може бути рідкісним випадком, але пігментація та старіння шкіри рук та ніг — частіші прояви впливу ультрафіолету.

Травми нігтя

Довготривале носіння гель-лаку може призвести до утворення повітряних кишень під покриттям, де можуть розмножуватися бактерії чи грибки. Товстий шар покриття змінює архітектуру нігтя, роблячи його більш уразливим для травм та ламкості. Особливо небезпечно переходити з педикюром, оскільки тиск вузького взуття може збільшити пошкодження.

Ускладнення діагностики інших хвороб

Занадто товстий шар гель-лаку може перешкоджати оцінюванню стану нігтів і, як наслідок, здоров'я людини. Колір, текстура та стан нігтьових пластин можуть бути індикаторами різних захворювань, таких як проблеми із серцево-судинною системою або ендокринними розладами.

Джерело: ukr.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень