Газовики погрожують боржникам судами: що кажуть у «Рівнегаз збуті» (ФОТО)

Та як реагувати на листи «попередження», які надходять рівнянам поштою

Фото - Рівнегаз

Судитися із боржниками готове підприємство «Рівнегаз збут». Керівництво установи попереджає про це споживачів у відповідних листах, які відправляють поштою.

У листі, нагадають про борг за спожите блакитне паливо, а також про те, що на боржника подаватимуть до суду.

 

Окрім боргу, з абонента, тобто з відповідача, стягнуть ще й судовий збір. А це встановлена законом сума – 1921 грн.

Такі листи непокоять рівнян, які

побоюються, що

це не попередження – а запрошення в суд.

Фото - Радіо Трек

Втім – це не так.

Як пояснили у «Рівнегаз збуті», такі

листи надсилали боржникам, які у квітні та травні отримали субсидію грошима.

Поки жодна справа до суду не дійшла, бо після таких попереджень люди звертаються із проханнями про реструктуризацію боргу, пояснила начальниця відділу розрахунків «Рівнегаз збуту» Тетяна Парфенюк:

- Є така практика, надсилати відповідні листи, і це один з видів попередження. Це вимушений крок оскільки люди замість того, щоб використати державну допомогу – субсидію – за призначенням, витрачали кошти на якісь свої потреби. Подібна ситуація, якщо пам’ятаєте була й у «Рівнетеплоенерго» у квітні.

На жаль недисциплінованих людей багато (про кількість ми повідомимо згодом, адже цю інформацію обіцяли надати після відповідного інформаційного запиту – авт.) і вони отримують листи. Зараз ці боржники приходять до нас для укладання договору про реструктуризацію боргу. Звичайно ми ідемо їм на зустріч і щодня нашим фахівцям доводиться укладати договори про реструктуризацію боргів.

Надсилати листи-попередження абонентам, що мають борги перед підприємством, законом не заборонено. Втім у те, що «Рівнегаз збут» буде судитися з людьми юристи не вірять і пояснюють – це збиткова практика, пояснив адвокат Валентин Дупак:

- По-перше, підприємство, яке подає газ споживачам, не має жодного відношення до субсидії. По-друге, якщо в абонента укладений договір про реструктуризацію, то в суд ніхто не подаватиме. Тобто ці повідомлення у вигляді листів – просто попередження і навряд чи справи дійдуть до суду. Чому? Бо це збитки для підприємства, адже за кожен позов доведеться платити судовий збір, а це 1 921 гривня. І ці гроші підприємство довго не зможе повернути, адже треба буде чекати рішення суду, якщо воно буде на користь підприємства.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень