Як запровадити е-квиток у транспорті Рівного - завтра розкажуть кияни

У Рівному розглядатимуть пропозицію нових претендентів на впровадження електронного квитка у громадському транспорті

У вівторок ще одна компанія презентуватиме свій варіант впровадження у Рівному електронного квитка. Поки лише відомо, що це київська фірма.

Презентація їхніх пропозицій відбудеться о 16-й годині у головному корпусі НУВГП.

Утім, саме впровадження електронного квитка у Рівному – справа не близької перспективи. Після ухвалення закону, що дозволяє запровадити електронний квиток в містах України, при Міністерстві інфраструктури створили робочу групу.

Рівне там представляє заступник міського голови Віталій Герман. Минулого тижня відбулося перше засідання. Єдиного бачення способу впровадження електронного квитка в містах Україні не дійшли. Водночас, відомо, що кілька міст для цього взяли кредити у Європейському банку реконструкції і розвитку. І радник міністра інфраструктури Яніка Мерило висловили пропозицію, що цей досвід варто перейняти усім, говорить заступник міського голови Віталій Герман:

- Львів, Вінниця, Дніпро отримали кредити Європейського банку реконструкції і розвитку. Там доволі таки суттєві суми – від восьми до десяти мільйонів євро, залежно від міста. І був представник банку, був посол Естонії. Говорили про те, що варто оцей досвід, їхні напрацювання запровадити і поширити на територію всієї країни. Тобто, єдиного бачення, як це необхідно робити і в який спосіб – іще на сьогодні немає.

 

Тим часом, зі слів Віталія Германа, Рівне поки розглядає різні пропозиції у цьому напрямку і вивчає досвід інших міст.

Ситуацію у Рівному покращує наявність реєстру територіальної громади в електронному вигляді, тобто облік пасажирів, у тому числі тих, хто має пільги. Тож нам лишається придбати транспортний додаток для автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у громадському транспорті.

До слова, уже на етапі запровадження програм для електронного квитка сусідні Житомир, Тернопіль і Луцьк.

Між тим, у ефірі Радіо Трек міський голова Володимир Хомко повідомив, що свій варіант електронного квитка пропонував і ПриватБанк – з використанням QR-коду.

Утім ймовірність того, що лише мізерна частина людей будуть користуватися цим добросовісно і без зайвого контролю – надто висока.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень