Дуже смачний, простий у приготуванні Тертий Пиріг зі смородиною (РЕЦЕПТ)
Лише найпростіші інгредієнти і мінімум часу на приготування
Готується цей десерт надзвичайно просто і з продуктів, які можна знайти чи не в кожному домі. Виходить пиріг надзвичайно смачним
До речі, приготувати його можна і без горіхів, однак саме вони надають пирогу неймовірного аромату і в поєднанні зі смородиною утворюють ніжну соковиту начинку.
Рецептом тертого пирога зі смородиною на своєму каналі в YouТube поділилася фуд-блогерка Марія Михальченко.
Інгредієнти:
- борошно – 1 склянка
- розпушувач – 0,5 ч.л.
- вершкове масло – 125 г
- цукор – 2 ст.л.
- яєчні жовтки – 2 шт.
- ваніль – до смаку
- сметана – 1 ч.л.
Начинка:
- смородина – 200 г
- цукор – 1-2 ст.л.
- горіхи – 50 г
Приготування:
Борошно треба змішати з розпушувачем, а тоді - натерти до маси холодне вершкове масло. Перетираємо все до стану крихти.
Додаємо цукор, ваніль, сметану й жовтки.
Замішуємо тісто.
Близько третини готового тіста треба покласти у морозилку, а решту - рівномірно розподілити у формі, присипаній борошном, формуючи при цьому бортики.
Для начинки збиваємо смородину з цукром, отриману масу викладаємо у форму поверх тіста. Зверху додаємо горіхи.
Після цього дістаємо тісто з морозилки й натираємо на верхівку пирога
Випікати треба при температурі 160°С близько 45-50 хв.
Радіо Трек: НОВИНИ