Балканська закуска: мариновані помідори, які першими «розлітаються» зі столу (РЕЦЕПТ)
Їх гості з’їдають навіть швидше, ніж м’ясо
Ця особлива балканська закуска традиційно подається прямо до щойно приготованого шашлику Маючи таку страву на столі, можете не подавати до м’яса ні кетчупу, ні гірчиці, ні інших соусів.
Інгредієнти:
- солодкий перець - 2 шт.
- помідори - 3 шт.
- часник - 3 зубчики
- оливкова олія - 100 мл
- яблучний оцет - 1 ст.л.
- цукор - 2 ч.л.
- сіль - 1 ч.л.
- базилік (сушений) - 1 ч.л.
- паприка - 1 ч.л.
- чорний мелений перець - 1/3 ч.л.
- петрушка і кріп - до смаку
Приготування:
Нарізаємо невеликими шматочками болгарський перець і перекладаємо його в блендер. Додаємо часник і перемелюємо все в однорідну масу. Перекладаємо у глибоку миску. Тепер додаємо сюди оливкову олію, тоді - оцет, цукор, сіль, паприку, чорний перець і сушений базилік
Помідори ріжемо невеликими часточками в окрему миску. Поливаємо їх соусом, який щойно приготували.
Шинкуємо до помідорів зелень та акуратно, намагаючись не пошкодити томати, перемішуємо.
Ставимо у холодильник на годину, щоб помідори добре замаринувались
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ